Bogati složenac
sastojci
- 500 g mljevenog junećeg mesa
- 800 g krumpira
- 500 g brokule
- 1 jaje
- 2 žlice kiselog vrhnja
- 1 glavica crvenog luka
- 2 mrkve
- 150 g sira (gauda)
- slatka mljevena paprika
- maslinovo ulje
- sol, papar
Način pripreme
Krumpir ogulite i naribajte pa ga pomiješajte s vrhnjem i jajem. Posolite i poparite.
Na ulju popržite sitno sjeckani luk, sitno sjeckanu mrkvu i čvrsti dio brokule (stabljika)
Na to dodajte mljeveno juneće meso, posolite, popaprite i dodajte malo mljevene crvene paprike. Sve kratko popržite dok ne ispari tekućina a meso se lagano počne razdvajati.
Cvjetove brokule kratko prokuhajte u malo vode tek da malo omekšaju.
U posudu za pečenje složite prvo smjesu s naribanim krumpirom, poredajte cvjetove brokule, pa posložite dinstano mljeveno meso s povrćem i na kraju na sve to naribajte sir.
Pecite na 180°C oko 30 minuta dok se sve lijepo ne zapeče. Poslužite s naribanim parmezanom.