sastojci

  • 800 g fileta bijele ribe
  • 300 g krumpira
  • 200 g paprike
  • 1 glavica luka
  • 1 žličica nasjeckanog svježeg peršina
  • 1 žlica soli
  • 1 žličica papra
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 2 limuna

Način pripreme

01

Filete bijele ribe osušite, posolite i popaprite.

02

Krumpir ogulite i narežite na kocke pa ga skuhajte.

03

Papriku očistite i narežite na kocke, a luk narežite na tanke šnitice.

04

Na žlici maslinova ulja pržite filete ribe, kožom prema dolje. Pritišćite filete špatulom da se ne izvijaju kako bi koža postala ravnomjerno hrskava.

05

U tavu ulijte ostatak maslinova ulja pa na njemu pržite luk i papriku dok ne omekšaju, a zatim umiješajte i kockice kuhanog krumpira. Začinite po svom ukusu i pospite nasitno nasjeckanim svježim peršinom.

06

Na povrće položite filete bijele ribe i poslužite uz svaku porciju 2 četvrtine limuna.

podijeli