Bijela riba s povrćem
sastojci
- 800 g fileta bijele ribe
- 300 g krumpira
- 200 g paprike
- 1 glavica luka
- 1 žličica nasjeckanog svježeg peršina
- 1 žlica soli
- 1 žličica papra
- 2 žlice maslinova ulja
- 2 limuna
Način pripreme
01
Filete bijele ribe osušite, posolite i popaprite.
02
Krumpir ogulite i narežite na kocke pa ga skuhajte.
03
Papriku očistite i narežite na kocke, a luk narežite na tanke šnitice.
04
Na žlici maslinova ulja pržite filete ribe, kožom prema dolje. Pritišćite filete špatulom da se ne izvijaju kako bi koža postala ravnomjerno hrskava.
05
U tavu ulijte ostatak maslinova ulja pa na njemu pržite luk i papriku dok ne omekšaju, a zatim umiješajte i kockice kuhanog krumpira. Začinite po svom ukusu i pospite nasitno nasjeckanim svježim peršinom.
06
Na povrće položite filete bijele ribe i poslužite uz svaku porciju 2 četvrtine limuna.