Batati punjeni mljevenom junetinom

sastojci

  • 800 g batata (8 kom)
  • 600 g mljevene junetine
  • 200 g mladog luka
  • 1 češanj češnjaka
  • 400 g sjeckane rajčice
  • 80 ml maslinova ulja
  • sol

Način pripreme

01

Batate dobro operite, potom svaki zasebno zamotajte u aluminijsku foliju i pecite u pećnici 60 minuta na 180 °C. Mladi luk narežite na kolute pa četvrtinu zelenih koluta odvojite sa strane.

02

Na pola količine maslinova ulja pirjajte luk, istovremeno u drugoj tavi na preostalom ulju karamelizirajte meso. Posolite pa odvajajte kuhačom da ne nastanu grudice.

03

Karamelizirano meso prebacite na luk, dodajte sitno sjeckani češnjak, kratko popržite pa dodajte sjeckanu rajčicu. Kuhajte na laganoj vatri 20-ak minuta.

04

Pečene batate odmotajte, zarežite po dužini skoro do kraja i napunite mljevenim mesom. Pospite zelenim dijelom mladog luka i poslužite.

Batate prije pečenja lagano s gornje strane izbockajte vilicom.

podijeli