BASMATI RIŽA S TOFUOM U UMAKU GENERAL TSO I KUHANOM BROKULOM

sastojci

  • 200 g basmati riže
  • 300 g tofua
  • 10 g škrobnog brašna
  • 50 ml vode
  • 30 ml biljnog ulja
  • 300 g brokule
  • 2 češnja češnjaka
  • 10 g svježeg đumbira
  • 50 ml umaka od soje
  • 30 ml rižinog octa
  • 30 ml javorovog sirupa
  • 5 g soli
  • 3 g crnog papra
  • 30 g sezama
  • 30 g mladog luka

Način pripreme

01

Basmati rižu operite pod hladnom vodom i kuhajte u dvostrukoj količini vode dok ne omekša, a potom je ocijedite i ostavite sa strane.

02

Tofu narežite na kockice i osušite papirnatim ručnikom. U zdjeli pomiješajte škrobno brašno s vodom i izlijte smjesu preko tofua. U tavi zagrijte biljno ulje i pržite tofu sa svih strana dok ne postane hrskav, a zatim ga izvadite na tanjur.

03

Brokulu podijelite na cvjetove pa ih kuhajte na pari 5 - 7 minuta, dok ne omekšaju, ali ostanu hrskavi.

04

U istu tavu u kojoj ste pržili tofu dodajte nasjeckani češnjak i naribani đumbir te ih kratko pržite dok ne zamirišu. Ulijte umak od soje, rižin ocat i javorov sirup, začinite solju i crnim paprom te promiješajte. Na kraju umiješajte prženi tofu i kuhajte dok se umak ne zgusne i tofu upije okuse.

05

Poslužite kuhanu rižu s kuhanom brokulom i prelijte tofu umakom. Pospite sezamom i nasjeckanim mladim lukom prije posluživanja.

podijeli