sastojci

  • 600 g fileta svježeg bakalara
  • 800 g mladog krumpira
  • 200 g cvjetače
  • 150 g crvene paprike
  • 200 g mladog špinata
  • 75 ml slatkog vrhnja
  • 1 jaje
  • 0.5 žlice brašna
  • 3 žlice limunova soka
  • 2 češnja češnjaka
  • 150 ml maslinova ulja
  • 50 ml gustog aceta balsamica
  • sol
  • papar

Način pripreme

01

Bakalar operite, očistite i narežite na veće komade. Posolite ga, popaprite, zalijte limunovim sokom i pustite da odstoji barem 30 minuta.

02

Za to vrijeme mladi krumpir narežite na deblje ploške, posolite ga, popaprite i stavite u posudu za pečenje obloženu papirom za pečenje. Prelijte sa 50 ml maslinova ulja i stavite u pećnicu zagrijanu na 200°C i pecite 40 minuta.

03

Očišćenu i na cvjetiće natrganu cvjetaču skuhajte u slanoj vodi da omekša. Ocijedite je, dodajte vrhnje, jaje i sve dobro izmiješajte. Lagano posolite, pobrašnite i ponovo promiješajte.

04

Krumpir razgrnite pa u sredinu posude stavite pripremljeni bakalar s kožom prema dolje. Nakapajte ga maslinovim uljem pa na svaki komad stavite dio pripremljene cvjetače i pecite još 20 - 25 minuta.

05

Dok se bakalar peče, očistite papriku od koštica i narežite je na tanke ploške. Kratko je popržite na dvije žlice maslinova ulja pa dodajte očišćen i opran špinat i protisnuti češnjak. Malo posolite, popaprite, poklopite i maknite s vatre. Držite na toplom dok se bakalar ne ispeče.

06

Prilikom posluživanja na tanjur prvo stavite pečenu papriku i špinat, pa nekoliko ploški krumpira, a na njega bakalar. Sve lagano prelijte maslinovim uljem i acetom balsamicom.

podijeli

Proizvodi iz recepta