Bakalar na crveno
sastojci
- 600 g sušenog bakalara
- 100 ml maslinova ulja
- 400 g krumpira
- 80 g zelenih maslina
- 80 g SPAR crnih maslina
- 60 g DESPAR kapara
- 200 g nasjeckanog crvenog luka
- 3-4 češnja češnjaka
- 200 ml passate
- 600 ml vode od bakalara
- sol, papar
- 1 limun
- 1 grančica svježeg peršina
Način pripreme
01
Bakalar namačite u vodi 3 - 4 dana, a vodu mijenjajte nekoliko puta dnevno.
02
Kuhajte ga također mijenjajući vodu - prvu i drugu vodu bacite i dovršite kuhanje u trećoj vodi.
03
Kuhani bakalar očistite od kože i kostiju, a vodu u kojoj se kuhao sačuvajte.
04
Na maslinovu ulju pirjajte nasjeckani luk pola sata pa dodajte nakrupno nariban krumpir te meso bakalara.
05
Zalijte passatom i dodajte nasitno nasjeckan češnjak.
06
Posolite i dodajte vodu u kojoj se kuhao bakalar pa kuhajte 20 minuta.
07
Pred kraj kuhanja dodajte masline, kapare i pikantirajte limunovim sokom. Prije posluživanja dekorirajte ploškom limuna i nasjeckanim peršinom.
Umjesto sušenog, možete koristiti i filete svježeg bakalara, samo ih dodajte u jel pred kraj kuhanja.