sastojci

  • 600 g sušenog bakalara
  • 100 ml maslinova ulja
  • 400 g krumpira
  • 80 g zelenih maslina
  • 80 g SPAR crnih maslina
  • 60 g DESPAR kapara
  • 200 g nasjeckanog crvenog luka
  • 3-4 češnja češnjaka
  • 200 ml passate
  • 600 ml vode od bakalara
  • sol, papar
  • 1 limun
  • 1 grančica svježeg peršina

Način pripreme

01

Bakalar namačite u vodi 3 - 4 dana, a vodu mijenjajte nekoliko puta dnevno.

02

Kuhajte ga također mijenjajući vodu - prvu i drugu vodu bacite i dovršite kuhanje u trećoj vodi.

03

Kuhani bakalar očistite od kože i kostiju, a vodu u kojoj se kuhao sačuvajte.

04

Na maslinovu ulju pirjajte nasjeckani luk pola sata pa dodajte nakrupno nariban krumpir te meso bakalara.

05

Zalijte passatom i dodajte nasitno nasjeckan češnjak.

06

Posolite i dodajte vodu u kojoj se kuhao bakalar pa kuhajte 20 minuta.

07

Pred kraj kuhanja dodajte masline, kapare i pikantirajte limunovim sokom. Prije posluživanja dekorirajte ploškom limuna i nasjeckanim peršinom.

Umjesto sušenog, možete koristiti i filete svježeg bakalara, samo ih dodajte u jel pred kraj kuhanja.

podijeli