sastojci

  • 500 g sušenog bakalara
  • 0.5 kg krumpira
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 žlica maslaca
  • 1 glavica češnjaka
  • peršin
  • 2 dcl mlijeka
  • nekoliko kriški slanine
  • sol
  • papar

Način pripreme

01

Namakati bakalar 8 sati u hladnoj vodi.

02

Kada je riba omekšala, isjeći je na male komadiće, očistiti i odstraniti svu kožu i kosti.

03

U lonac uliti 3 litre hladne vode, staviti ribu, posoliti i kuhati pola sata. Kada je riba kuhana, dodati krumpir i kuhati još sat i 20 minuta.

04

Nakon toga dobro ocijediti i zgnječiti, dodati na sitno isjeckani češnjak, peršin, ulje, maslac, mlijeko te po potrebi posoliti i popapriti.

05

Ukrasiti kriškama slanine.

podijeli