Babure punjene mljevenim mesom, zapečene s parmezanom


sastojci

  • 4 veće crvene babure
  • 500 g mljevenog mesa
  • 150 g crvenog luka
  • 2 režnja češnjaka
  • 150 g mrkve
  • 200 g krumpira
  • 80 g feta sira
  • 100 ml passata rajčice
  • 100 ml maslinovog ulja
  • 2 g mljevene crvene paprike
  • sol, svježe mljeveni papar, majčina dušica
  • 100 g ribanog parmezana
  • 2-3 grančice svježeg peršina

Način pripreme

01

Paprike prepolovite i očistite od sjemenki. Luk i češnjak nasjeckajte, mrkvu i krumpir naribajte.

02

Zagrijte malo ulja pa zažutite luk, kratko zabijelite češnjak pa dodajte meso. Kuhačom odvajajte meso da ne nastanu grudice i miješajući pržite da dobije lijepu boju. Posolite, pospite mljevenom paprikom, dodajte ribanu mrkvu i ribani krumpir, podlijte pasatom, začinite majčinom dušicom i kuhajte na laganoj vatri dvadesetak minuta.

03

Pustite da se malo ohladi pa dodajte sir narezan na kockice.

04

Napunite polovice paprika, pospite parmezanom i zapecite u pećnici na 200 °C 6 – 8 minuta. Pokapajte preostalim uljem, začinite svježe mljevenim paprom, pospite sjeckanim peršinom i poslužite.

Na isti način pripremite i punjene rajčice, patlidžane ili tikvice.​

podijeli

Proizvodi iz recepta