Babure punjene mljevenim mesom, zapečene s parmezanom
sastojci
- 4 veće crvene babure
- 500 g mljevenog mesa
- 150 g crvenog luka
- 2 režnja češnjaka
- 150 g mrkve
- 200 g krumpira
- 80 g feta sira
- 100 ml passata rajčice
- 100 ml maslinovog ulja
- 2 g mljevene crvene paprike
- sol, svježe mljeveni papar, majčina dušica
- 100 g ribanog parmezana
- 2-3 grančice svježeg peršina
Način pripreme
Paprike prepolovite i očistite od sjemenki. Luk i češnjak nasjeckajte, mrkvu i krumpir naribajte.
Zagrijte malo ulja pa zažutite luk, kratko zabijelite češnjak pa dodajte meso. Kuhačom odvajajte meso da ne nastanu grudice i miješajući pržite da dobije lijepu boju. Posolite, pospite mljevenom paprikom, dodajte ribanu mrkvu i ribani krumpir, podlijte pasatom, začinite majčinom dušicom i kuhajte na laganoj vatri dvadesetak minuta.
Pustite da se malo ohladi pa dodajte sir narezan na kockice.
Napunite polovice paprika, pospite parmezanom i zapecite u pećnici na 200 °C 6 – 8 minuta. Pokapajte preostalim uljem, začinite svježe mljevenim paprom, pospite sjeckanim peršinom i poslužite.
Na isti način pripremite i punjene rajčice, patlidžane ili tikvice.