Aromatični pileći bataci

Ukupno trajanje
90
Min

sastojci

  • 600 g pilećih bataka
  • 1 žličica soli
  • svježe mljeveni papar
  • 0.5 žličice mljevenog pimenta
  • 0.5 žličice mljevenog kumina
  • 3 limuna
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 50 g maslaca
  • 1 žlica meda
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 grančica ružmarina
  • 10 maslina
  • 3 žlice nasjeckanog peršinovog lista

Način pripreme

01

Pileće batake posolite, popaprite te pospite mljevenim pimentom i kuminom. Pomiješajte sok jednog limuna, maslinovo ulje, otopljeni maslac i med pa prelijte preko bataka i nježno umasirajte u meso.

02

Ostavite da se marinira 30 minuta. U vatrostalnu posudu stavite meso i masline, dodajte grančicu ružmarina, malo nagnječeni češnjak u ljusci i na ploške narezan limun pa poklopite ili pokrijte aluminijskom folijom.

03

Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite na 200 °C oko 30 minuta, zatim otklopite i pecite još 10 minuta. Izvadite iz pećnice i pospite naribanom limunovom koricom i peršinovim listom.

Batake možete marinirati i ostaviti u hladnjaku preko noći pa peći tek sljedeći dan.

podijeli