Aromatični pileći bataci
sastojci
- 600 g pilećih bataka
- 1 žličica soli
- svježe mljeveni papar
- 0.5 žličice mljevenog pimenta
- 0.5 žličice mljevenog kumina
- 3 limuna
- 3 žlice maslinovog ulja
- 50 g maslaca
- 1 žlica meda
- 2 režnja češnjaka
- 1 grančica ružmarina
- 10 maslina
- 3 žlice nasjeckanog peršinovog lista
Način pripreme
Pileće batake posolite, popaprite te pospite mljevenim pimentom i kuminom. Pomiješajte sok jednog limuna, maslinovo ulje, otopljeni maslac i med pa prelijte preko bataka i nježno umasirajte u meso.
Ostavite da se marinira 30 minuta. U vatrostalnu posudu stavite meso i masline, dodajte grančicu ružmarina, malo nagnječeni češnjak u ljusci i na ploške narezan limun pa poklopite ili pokrijte aluminijskom folijom.
Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite na 200 °C oko 30 minuta, zatim otklopite i pecite još 10 minuta. Izvadite iz pećnice i pospite naribanom limunovom koricom i peršinovim listom.
Batake možete marinirati i ostaviti u hladnjaku preko noći pa peći tek sljedeći dan.