
Arbun u škartocu
sastojci
- 4 arbuna (svaki oko 350 g)
- 40 g kapara
- nekoliko grančica ružmarina
- 2 češnja češnjaka
- 100 ml bijelog vina
- 100 ml maslinova ulja
- sol
- 1 limeta
- masni papir za škartoc
Način pripreme
Ribu očistite od ljuski, odstranite joj drob i škrge, odvojite glavu i posolite je iznutra i izvana. Izrežite papir u obliku kvadrata i oblikujte škartoc.
Ribu položite na masni papir, u nju stavite grančicu ružmarina, malo ulja i malo vina, prelijte je s malo vina i ulja, nasjeckanim ružmarinom i sitno nasjeckanim češnjakom, dodajte kapare, preklopite papir, zavijte rubove i pecite 12 minuta na 180 °C.
Nakon 12 minuta izvadite ribu, otvorite škartoc i vratite ribu u pećnicu i pecite još 4 minute na 200 °C. Poslužite uz grančicu svježeg ružmarina, pokapajte maslinovim uljem i, po želji, dodajte krišku limete.
Za izradu škartoca možete masni papir izrezati u oblik kvadrata pa ga preklopiti da dobijete škartoc u obliku trokuta ili papir izrežite u oblik kruga pa će škartoc biti polukružan kad ga preklopite.
Proizvodi iz recepta
