sastojci
- 275 g svježeg lisnatog tijesta
- 200 g marmelade od marelica
- 350 g lješnjaka
- 150 g maslaca
- 100 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 50 ml mlijeka
- 50 g šećera u prahu
Način pripreme
01
Lješnjake tostirajte i nasjeckajte. Zakipite mlijeko, šećer, vanilin šećer i maslac, tom smjesom prelijte lješnjake, promiješajte i ostavite da se hladi.
02
Razradite marmeladu. Raširite tijesto, premažite ga marmeladom pa povrh rasporedite ohlađenu smjesu s lješnjacima. Razrežite tijesto popola, a zatim na štapiće širine oko 3 cm.
03
Svaki pažljivo zavinite, slažite u lim na masni papir pa pecite 10 - 15 minuta na 200 °C. Tople prutiće pospite šećerom u prahu.
Umjesto marmeladom, prutiće možete premazati čokoladnim namazom.
Proizvodi iz recepta
Lješnjak
Maslac