Uskrsna peciva sa šećernom glazurom

sastojci

  • 250 g brašna
  • 100 g maslaca, omekšanog
  • 100 g šećera
  • 1 jaje
  • 50 ml mlijeka
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 1 prstohvat soli

Za glazuru:

  • 100 g šećera u prahu
  • 2 žlice vode ili soka limuna

Način pripreme

01

U jednoj zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo i prstohvat soli. U drugoj zdjeli miksajte omekšani maslac i šećer dok smjesa ne postane pjenasta. Potom dodajte jaje, mlijeko i ekstrakt vanilije te dobro izmiksajte.

02

Postupno dodajte smjesu suhih sastojaka u zdjelu s mokrim sastojcima pa mijesite tijesto dok ne postane glatko.

03

Tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi i narežite ga na trake. Od traka tijesta napravite čvor i lagano ga izdužite. Položite tako složeno tijesto na lim obložen papirom za pečenje i pecite 12 - 15 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 180 °C, dok peciva ne dobiju zlatnu boju.

04

Za glazuru pomiješajte šećer u prahu s vodom ili limunovim sokom. Ohlađena peciva premažite glazurom i ostavite da se stegne.

05

Poslužite kao ukusnu poslasticu uz kavu ili čaj.

podijeli