sastojci
- 250 g brašna
- 100 g maslaca, omekšanog
- 100 g šećera
- 1 jaje
- 50 ml mlijeka
- 1 žličica praška za pecivo
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 1 prstohvat soli
Za glazuru:
- 100 g šećera u prahu
- 2 žlice vode ili soka limuna
Način pripreme
U jednoj zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo i prstohvat soli. U drugoj zdjeli miksajte omekšani maslac i šećer dok smjesa ne postane pjenasta. Potom dodajte jaje, mlijeko i ekstrakt vanilije te dobro izmiksajte.
Postupno dodajte smjesu suhih sastojaka u zdjelu s mokrim sastojcima pa mijesite tijesto dok ne postane glatko.
Tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi i narežite ga na trake. Od traka tijesta napravite čvor i lagano ga izdužite. Položite tako složeno tijesto na lim obložen papirom za pečenje i pecite 12 - 15 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 180 °C, dok peciva ne dobiju zlatnu boju.
Za glazuru pomiješajte šećer u prahu s vodom ili limunovim sokom. Ohlađena peciva premažite glazurom i ostavite da se stegne.
Poslužite kao ukusnu poslasticu uz kavu ili čaj.