Pečena zobena kaša s mandarinama i začinima

sastojci

  • 200 g zobenih pahuljica
  • 300 ml mlijeka
  • 2 jaja
  • 50 g meda
  • 1 žličica cimeta u prahu
  • 0.5 žličice muškatnog oraščića
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1 prstohvat soli
  • 2 mandarine, oguljene i razdvojene na kriške
  • 1 žlica kokosova ulja
  • 20 g badema (nasjeckanih)
  • 20 g sjemenki (bučine ili suncokretove)
  • zvjezdasti anis, za dekoraciju (po želji)
  • svježa metvica, za dekoraciju

Način pripreme

01

Pećnicu zagrijte na 180 °C. Namastite manji kalup za pečenje (otprilike 20 x 20 cm) kokosovim uljem.

02

U velikoj zdjeli pomiješajte zobene pahuljice, prašak za pecivo, cimet, muškatni oraščić i prstohvat soli.

03

U drugoj zdjeli umutite jaja, dodajte mlijeko i med te sve dobro promiješajte.

04

Smjesu s mokrim sastojcima ulijte u zdjelu sa suhim sastojcima i lagano promiješajte dok se sve ne sjedini.

05

Dodajte kriške mandarina, nasjeckane bademe i bučine ili suncokretove sjemenke. Sve lagano umiješajte u smjesu.

06

Smjesu prebacite u pripremljeni kalup za pečenje i poravnajte površinu. Ako želite, na vrh možete dodati nekoliko cijelih kriški mandarina kao dekoraciju.

07

Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 30 - 35 minuta, dok zobena kaša ne postane zlatno smeđa i učvrsti se.

08

Izvadite iz pećnice i ostavite da se malo ohladi. Dekorirajte svježim listićima metvice i dodajte, ako želite, zvjezdasti anis za aromu.

Poslužite toplo, uz dodatni preljev od meda ili malo jogurta sa strane.

podijeli