
sastojci
- 300 g brašna (pola oštro, pola glatko)
- 200 g kiselog vrhnja
- 100 g maslaca
- 3 jaja (kokošja)
- 1 prašak za pecivo
- 1 žličica soli
- 80 g šunke
- 80 g mladog luka
- 80 g gauda sira
- 12 prepeličjih jaja
- 1 grančica timijana
Način pripreme
Narežite šunku i mladi luk na kockice, naribajte gauda sir. Miksajte kokošja jaja 5 minuta, dodajte vrhnje, 50 g otopljenog maslaca i sol, nastavite miješati pa dodajte brašno prosijano s praškom za pecivo, na kraju umiješajte sjeckani luk, šunku, sir i par listića sjeckanog timijana.
Kalupe za muffine premažite maslacem i napunite ih do polovice pripremljenim tijestom. U svaki muffin pažljivo razbijte jedno prepeličje jaje, pokrijte ga preostalim tijestom i stavite u pećnicu zagrijanu na 180 °C. Muffine pecite oko 30 minuta.
U tijestu napravite malu udubinu kako se prepeličje jaje ne bi razlilo.
Proizvodi iz recepta


