Muffini sa sirom, šunkom i prepeličjim jajima

Ukupno trajanje
60
Min

sastojci

  • 300 g brašna (pola oštro, pola glatko)
  • 200 g kiselog vrhnja
  • 100 g maslaca
  • 3 jaja (kokošja)
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 žličica soli
  • 80 g šunke
  • 80 g mladog luka
  • 80 g gauda sira
  • 12 prepeličjih jaja
  • 1 grančica timijana

Način pripreme

01

Narežite šunku i mladi luk na kockice, naribajte gauda sir. Miksajte kokošja jaja 5 minuta, dodajte vrhnje, 50 g otopljenog maslaca i sol, nastavite miješati pa dodajte brašno prosijano s praškom za pecivo, na kraju umiješajte sjeckani luk, šunku, sir i par listića sjeckanog timijana.

02

Kalupe za muffine premažite maslacem i napunite ih do polovice pripremljenim tijestom. U svaki muffin pažljivo razbijte jedno prepeličje jaje, pokrijte ga preostalim tijestom i stavite u pećnicu zagrijanu na 180 °C. Muffine pecite oko 30 minuta.

U tijestu napravite malu udubinu kako se prepeličje jaje ne bi razlilo.

podijeli

Proizvodi iz recepta