Kremasta jaja iz pećnice

sastojci

  • 4 jaja
  • 200 ml vrhnja za kuhanje
  • 80 g naribanog sira (grana padano, gauda)
  • sol, papar
  • 2 prstohvata timijana
  • 2 žlice nasjeckanih svježih začinskih trava (listovi vlasca, ružmarina i francuskog peršina)
  • SPAR PREMIUM maslac min 82% m.m.

Način pripreme

01

Zagrijte pećnicu na 180°C.

02

Keramičke posudice iznutra premažite maslacem, u svaku posudicu rasporedite jednaku količinu vrhnja za kuhanje, pospite s dijelom naribanog sira i nasjeckanih začinskih trava pa dodajte po jedno jaje.

03

Posolite, popaprite i pospite preostalim začinskim travama i naribanim sirom.

04

Posudice stavite u dublju posudu (keramičku ili metalnu), ulijte vruću vodu do 2/3 visine posudica s jajima, pa stavite u zagrijanu pećnicu. Pecite 15-20 minuta na 180°C. Jaja trebaju ostati mekana i kremasta.

05

Poslužite uz prepečeni kruh.

podijeli