sastojci
- 4 jaja
- 200 ml vrhnja za kuhanje
- 80 g naribanog sira (grana padano, gauda)
- sol, papar
- 2 prstohvata timijana
- 2 žlice nasjeckanih svježih začinskih trava (listovi vlasca, ružmarina i francuskog peršina)
- SPAR PREMIUM maslac min 82% m.m.
Način pripreme
01
Zagrijte pećnicu na 180°C.
02
Keramičke posudice iznutra premažite maslacem, u svaku posudicu rasporedite jednaku količinu vrhnja za kuhanje, pospite s dijelom naribanog sira i nasjeckanih začinskih trava pa dodajte po jedno jaje.
03
Posolite, popaprite i pospite preostalim začinskim travama i naribanim sirom.
04
Posudice stavite u dublju posudu (keramičku ili metalnu), ulijte vruću vodu do 2/3 visine posudica s jajima, pa stavite u zagrijanu pećnicu. Pecite 15-20 minuta na 180°C. Jaja trebaju ostati mekana i kremasta.
05
Poslužite uz prepečeni kruh.