sastojci
- 4 dunje (oko 800 g)
- 1 limun
- 1 prstohvat soli
- 40-80 g meda
- zvjezdasti anis, klinčić
- 80 g maslaca
- 600 g jogurta
Način pripreme
01
Dunje prepolovite, očistite od peteljke i sjemenki, ogulite i okupajte u limunovu soku. Dvije dunje poširajte, a dvije pecite. Polovice dunja poširajte 10 minuta u vodi u koju ste dodali prstohvat soli i sok u kojem ste ih kupali. Poširajte na temperaturi 90 – 98 °C.
02
Posudu za pečenje premažite maslacem, poslažite preostale polovice dunja, na mjesto sjemenki stavite žličicu meda, 1 – 2 klinčića i zvjezdicu anisa. Zagrijte pećnicu na 180 °C i pecite 10 – 12 minuta.
03
Raspodijelite jogurt u posudice, dodajte u svaku jednu poširanu i jednu pečenu dunju, poslužite.
Na ovaj način možete pripremiti i jabuke ili kruške.
Limun
Maslac
Jogurt