Jogurt s poširanim i pečenim dunjama

sastojci

  • 4 dunje (oko 800 g)
  • 1 limun
  • 1 prstohvat soli
  • 40-80 g meda
  • zvjezdasti anis, klinčić
  • 80 g maslaca
  • 600 g jogurta

Način pripreme

01

Dunje prepolovite, očistite od peteljke i sjemenki, ogulite i okupajte u limunovu soku. Dvije dunje poširajte, a dvije pecite. Polovice dunja poširajte 10 minuta u vodi u koju ste dodali prstohvat soli i sok u kojem ste ih kupali. Poširajte na temperaturi 90 – 98 °C.

02

Posudu za pečenje premažite maslacem, poslažite preostale polovice dunja, na mjesto sjemenki stavite žličicu meda, 1 – 2 klinčića i zvjezdicu anisa. Zagrijte pećnicu na 180 °C i pecite 10 – 12 minuta.

03

Raspodijelite jogurt u posudice, dodajte u svaku jednu poširanu i jednu pečenu dunju, poslužite.

Na ovaj način možete pripremiti i jabuke ili kruške.

podijeli
limun-500g-s-budget.jpg
Limun
spar-maslac-250-g.jpg
Maslac
Image converted using ifftoany
Jogurt