fritata sa sunkom, sirom i povrcem

Frittata sa šunkom, sirom i povrćem

sastojci

  • 12 jaja
  • 150 g šunke
  • 300 g feta sira
  • 300 g zelenih mahuna
  • 150 g tikvica
  • 100 g mladog luka
  • 100 ml maslinova ulja
  • sol, papar, majčina dušica

Način pripreme

01

Mahune kratko blanširajte u slanoj vodi, tikvicu narežite na tanke kolute, sir na kockice. Razmutite jaja, začinite solju i paprom.

02

Na maslinovu ulju popržite sjeckani bijeli dio mladog luka jednu minutu, dodajte iskidane šnite šunke, popržite, dodajte tikvice i mahune, zalijte razmućenim jajima. Predgrijte pećnicu na 220 °C.

03

Kad su jaja “meko” pečena, prebacite tavu u pećnicu pod gornji grijač 3 minute. Na toplu frittatu dodajte kockice fete i grančicu svježe majčine dušice, poslužite.

Fritattu prije stavljanja u pećnicu možete posuti i lako topljivim ribanim sirom.

podijeli

Proizvodi iz recepta

maslinovo-ulje-extra-djevicansko-1l-s-budget.jpg
Maslinovo ulje
snp-bio-feta.jpg
Feta
novo-mahune-despar-zelene-400g.jpg
Zelene mahune
tikvice-600g-vrtovi-hrvatske.jpg
Tikvice