Tuna s roštilja na azijski način
sastojci
- 400 g SPAR PREMIUM fileta svježe tune
- 30 ml DESPAR PREMIUM umaka od soje
- 10 ml DESPAR sezamovog ulja
- 10 ml DESPAR maslinova ulja
- 5 g Natur*pur svježeg đumbira
- 1 češanj češnjaka
- 5 g SPAR mljevenog crnog papra
- 30 g bijelog sezama
- 30 g crnoga sezama
Za šalšu od manga
- 200 g manga
- 50 g Vrtovi Hrvatske crvene paprike
- 50 g Vrtovi Hrvatske ljubičastog luka
- 1 kom Vrtovi Hrvatske čili papričica
- 10 g svježeg korijandra
- 1 kom limeta, sok
- 10 ml DESPAR maslinova ulja
- 5 g S-BUDGET soli
- 5 g SPAR mljevenog crnog papra
- 1 kom limun narezanog na ploške
Način pripreme
Sastojci
Filete tune osušite papirnatim ručnicima. U zdjeli pomiješajte umak od soje, sezamovo ulje, maslinovo ulje, naribani đumbir, češnjak i crni papar.
Stavite tunu u pripremljenu marinadu i ostavite u hladnjaku 30 minuta.
Na tanjur stavite bijeli i crni sezam pa uvaljajte filete tune tako da sa svih strana budu prekriveni sezamom. U zdjeli pomiješajte mango, crvenu papriku, luk, čili i korijandar.
Dodajte sok limete, maslinovo ulje, sol i papar. Lagano promiješajte i ostavite sa strane da se okusi prožmu.
Zagrijte roštilj ili grill tavu na visoku temperaturu. Pecite tunu 1 - 2 minute sa svake strane da bi bila medium rare pečena, a potom je maknite s vatre i ostavite da odstoji 2 minute.
Nakon toga narežite tunu na tanke kriške i poslužite uz salsu od manga i stavite po 2 ploške limuna na svaki tanjur.