Tuna s roštilja na azijski način

Ukupno trajanje
50
Min
Vrijeme pripreme

sastojci

  • 400 g SPAR PREMIUM fileta svježe tune
  • 30 ml DESPAR PREMIUM umaka od soje
  • 10 ml DESPAR sezamovog ulja
  • 10 ml DESPAR maslinova ulja
  • 5 g Natur*pur svježeg đumbira
  • 1 češanj češnjaka
  • 5 g SPAR mljevenog crnog papra
  • 30 g bijelog sezama
  • 30 g crnoga sezama

Za šalšu od manga

  • 200 g manga
  • 50 g Vrtovi Hrvatske crvene paprike
  • 50 g Vrtovi Hrvatske ljubičastog luka
  • 1 kom Vrtovi Hrvatske čili papričica
  • 10 g svježeg korijandra
  • 1 kom limeta, sok
  • 10 ml DESPAR maslinova ulja
  • 5 g S-BUDGET soli
  • 5 g SPAR mljevenog crnog papra
  • 1 kom limun narezanog na ploške

Način pripreme

Sastojci

01

Filete tune osušite papirnatim ručnicima. U zdjeli pomiješajte umak od soje, sezamovo ulje, maslinovo ulje, naribani đumbir, češnjak i crni papar.

02

Stavite tunu u pripremljenu marinadu i ostavite u hladnjaku 30 minuta.
Na tanjur stavite bijeli i crni sezam pa uvaljajte filete tune tako da sa svih strana budu prekriveni sezamom. U zdjeli pomiješajte mango, crvenu papriku, luk, čili i korijandar. 

03

Dodajte sok limete, maslinovo ulje, sol i papar. Lagano promiješajte i ostavite sa strane da se okusi prožmu.

04

Zagrijte roštilj ili grill tavu na visoku temperaturu. Pecite tunu 1 - 2 minute sa svake strane da bi bila medium rare pečena, a potom je maknite s vatre i ostavite da odstoji 2 minute. 

05

Nakon toga narežite tunu na tanke kriške i poslužite uz salsu od manga i stavite po 2 ploške limuna na svaki tanjur.

podijeli