Pečeni janjeći but punjen pestom od svježih gljiva i badema
sastojci
- 1 kom janjećeg buta bez kosti
- 100 g Vrtovi Hrvatske šampinjona
- 100 g Vrtovi Hrvatske bukovača
- 200 ml SPAR PREMIUM Maslinovo ulje
- 4 češnja Natur*pur češnjaka
- 50 g DESPAR PREMIUM maslaca
- 50 g Vrtovi Hrvatske rikule
- 20 g listova bosiljka
- 50 g SPAR PREMIUM sira Grana Padano
- 70 g SPAR listića badema
- 50 g S-BUDGET pinjola
- 100 g Vrtovi Hrvatske mlade salate
- 200 g Vrtovi Hrvatske cherry rajčica
- 30 ml SPAR PREMIUM aceto balsamico
- 50 g Vrtovi Hrvatske lišća peršina
- papar i sol
Način pripreme
Sastojci
Rebra očistite i posušite papirnatim ručnicima. Natrljajte ih mješavinom soli, papra, dimljene paprike, čilija i češnjaka u prahu te maslinova ulja. Zamotajte ih u foliju i ostavite da se mariniraju barem 2 sata (ili preko noći za jači okus).
U manjem loncu pomiješajte ketchup, jabučni ocat, umak od soje, smeđi šećer, med, senf, dimljenu papriku, češnjak u prahu, kajenski papar i worcestershire umak.
Kuhajte na srednje jakoj vatri 10 minuta, uz povremeno miješanje, dok se umak ne zgusne, a potom maknite umak s vatre i ostavite sa strane.
Zagrijte roštilj na 140 °C. Zamotajte rebra u aluminijsku foliju i pecite ih 2 sata s poklopcem. Uklonite foliju s rebara, premažite ih barbeque umakom i pecite na 200 °C još 30 minuta, premazujući ih i okrećući svakih 10 minuta dok ne dobiju sjajnu i ljepljivu koricu.