Svinjska rebra u bbq umaku s crvenim grahom

Ukupno trajanje
180
Min
Vrijeme pripreme

sastojci

  • 1.5 kg TANN svinjskih rebara
  • 20 g S-BUDGET soli
  • 10 g SPAR svježe mljevenog crnog papra
  • 10 g SPAR češnjak u prahu
  • 10 g SPAR dimljene paprike
  • 5 g SPAR čilija u prahu
  • 30 ml DESPAR maslinova ulja

Za barbeque umak

  • 200 ml SPAR ketchupa
  • 50 ml DESPAR jabučnog octa
  • 50 ml DESPAR umaka od soje
  • 40 g DESPAR smeđeg šećera
  • 20 g SPAR Vrtovi Hrvatske meda (cvjetni)
  • 10 g S-BUDGET senfa
  • 5 g SPAR dimljene paprike
  • 5 g SPAR češnjak u prahu
  • 2 g SPAR kajenskog papra
  • 20 ml Worcestershire umaka

Za crveni grah

  • 400 g ocijeđenog S-BUDGET crvenog graha
  • 1 glavica Vrtovi Hrvatske luka
  • 2 češnja Natur*pur češnjaka
  • 30 ml DESPAR maslinova ulja
  • 100 ml DESPAR pasirane rajčice
  • 100 ml SPAR mesnog temeljca
  • 5 g SPAR dimljene paprike
  • 10 g S-BUDGET soli
  • 5 g SPAR svježe mljevenog crnog papra

Način pripreme

Sastojci

01

Rebra očistite i posušite papirnatim ručnicima. Natrljajte ih mješavinom soli, papra, dimljene paprike, čilija i češnjaka u prahu te maslinova ulja. Zamotajte ih u foliju i ostavite da se mariniraju barem 2 sata (ili preko noći za jači okus).

02

U manjem loncu pomiješajte ketchup, jabučni ocat, umak od soje, smeđi šećer, med, senf, dimljenu papriku, češnjak u prahu, kajenski papar i worcestershire umak. 

03

Kuhajte na srednje jakoj vatri 10 minuta, uz povremeno miješanje, dok se umak ne zgusne, a potom maknite umak s vatre i ostavite sa strane.

04

Zagrijte roštilj na 140 °C. Zamotajte rebra u aluminijsku foliju i pecite ih 2 sata s poklopcem. Uklonite foliju s rebara, premažite ih barbeque umakom i pecite na 200 °C još 30 minuta, premazujući ih i okrećući svakih 10 minuta dok ne dobiju sjajnu i ljepljivu koricu.

Za crveni grah

01

U tavi zagrijte maslinovo ulje pa pržite luk i češnjak dok ne omekšaju. Umiješajte crveni grah, pasiranu rajčicu, temeljac, dimljenu papriku, sol i papar.

02

Kuhajte na laganoj vatri 20 minuta dok umak ne postane gust i aromatičan. Rebra narežite na komade i poslužite uz grah.

podijeli