Zobena kaša s karameliziranim kruškama i orasima

sastojci

  • 250 ml mlijeka
  • 120 g zobenih pahuljica
  • 1 žlica agavinog sirupa
  • 0.25 žličice cimeta
  • 1 žlica smeđeg šećera
  • 1 žlica vode
  • 1 kruška
  • 1 šaka oraha

Način pripreme

01

Ogulite krušku, izrežite na ploške i uklonite koštice. Orahe grubo usitnite.

02

U manjoj tavi otopite šećer s vodom, dodajte pripremljene kruške i orahe te kuhajte oko 2 minute, odnosno dok se kruške ne karameliziraju. 

03

U drugom loncu zagrijte mlijeko, dodajte zobene pahuljice, agavin sirup i cimet pa kuhajte na umjerenoj vatri oko 5 minuta. Kuhanu kašu rasporedite u zdjelice i na vrh dodajte sirup s karameliziranim kruškama i orasima.

podijeli

Proizvodi iz recepta