Zlevanka na muffin način

sastojci

  • 400 g kukuruznog brašna
  • 4 jaja
  • 300 ml milerama
  • 500 l mlijeka
  • 2 praška za pecivo
  • 100 ml suncokretovog ulja
  • 150 g šećera
  • 200 g kupina

Preljev:

  • 200 g šećera
  • 1 gustina
  • 40 ml samoborskog Bermeta
  • 100 g kupina

Način pripreme

01

U zdjeli razbijte jaja, dodajte mlijeko, mileram, šećer, ulje i prašak za pecivo. Sve izmutite mutilicom pa dodajte kukuruzno brašno u više navrata. Smjesa mora biti malo gušća od smjese za palačinke.

02

Papirnate kalupiće za muffine posložite u kalup za muffine, zaimačom u njih ulijte smjesu do ¾ visine te na vrh svakog muffina stavite 2 do 3 kupine. Pecite u pećnici 35 minuta na 180 °C. Kad se ohladi, maknite papirnate košarice i servirajte s umakom od Bermeta.

03

Za preljev u suhom loncu na laganoj vatri karamelizirajte šećer bez miješanja. Kad je šećer smećkaste boje, ulijte Bermet, dodajte kupine i prokuhajte 5 minuta.

04

Gustin umutite u 2 žlice hladne vode pa ga dodajte u umak i prokuhajte. Dok je još vruć, štapnim mikserom izradite umak i propasirajte ga kroz žičano cjedilo.

Za pripremu preljeva umjesto Bermeta možete koristiti višnjevac ili neki drugi voćni liker.

podijeli