Zimska rolada sa šumskim voćem

sastojci

  • 6 jaja
  • 6 žlica šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 6 ravnih žlica glatkog brašna
  • 0.5 žličice praška za pecivo
  • 1 žlica šećera u prahu
  • 220 g marmelade od šumskog voća

Način pripreme

01

Pećnicu zagrijte na 180 °C. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Odvojite žumanjke i bjelanjke. Bjelanjke umutite u čvrst snijeg i postupno dodajte šećer i vanilin šećer. Nastavite mutiti i dodajte jedan po jedan žumanjak.

02

Pomiješajte brašno i prašak za pecivo te postupno dodajte u smjesu od jaja i lagano sve sjedinite. Izlijte smjesu u pripremljeni lim, stavite u zagrijanu pećnicu i pecite oko 15 minuta na 180 °C.

03

Izvadite pečeni biskvit iz pećnice i odmah pažljivo preokrenite na čisti list papira za pečenje ili na kuhinjsku krpu. Lagano uklonite papir na kojem se biskvit pekao, a biskvit uz pomoć čistog papira zamotajte dužom stranom u roladu.

04

Ostavite tako dok se biskvit malo ne ohladi. Odmotajte roladu, premažite je marmeladom od šumskog voća i opet čvrsto zarolajte. Cijelu roladu posipajte šećerom u prahu i poslužite.

Jako je važno je da se biskvit ne prepeče kako ne bi pucao pri savijanju u roladu.​

podijeli