sastojci
- 6 jaja
- 6 žlica šećera
- 1 vanilin šećer
- 6 ravnih žlica glatkog brašna
- 0.5 žličice praška za pecivo
- 1 žlica šećera u prahu
- 220 g marmelade od šumskog voća
Način pripreme
Pećnicu zagrijte na 180 °C. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Odvojite žumanjke i bjelanjke. Bjelanjke umutite u čvrst snijeg i postupno dodajte šećer i vanilin šećer. Nastavite mutiti i dodajte jedan po jedan žumanjak.
Pomiješajte brašno i prašak za pecivo te postupno dodajte u smjesu od jaja i lagano sve sjedinite. Izlijte smjesu u pripremljeni lim, stavite u zagrijanu pećnicu i pecite oko 15 minuta na 180 °C.
Izvadite pečeni biskvit iz pećnice i odmah pažljivo preokrenite na čisti list papira za pečenje ili na kuhinjsku krpu. Lagano uklonite papir na kojem se biskvit pekao, a biskvit uz pomoć čistog papira zamotajte dužom stranom u roladu.
Ostavite tako dok se biskvit malo ne ohladi. Odmotajte roladu, premažite je marmeladom od šumskog voća i opet čvrsto zarolajte. Cijelu roladu posipajte šećerom u prahu i poslužite.
Jako je važno je da se biskvit ne prepeče kako ne bi pucao pri savijanju u roladu.