sastojci
- 4 dl mlijeka
- 100 g maslaca
- 80 g oštrog brašna
- 1 žličica soli
- 5 jaja
- 4 žlice skuhanog i izmiksanog špinata
- 400 g sira s vrhnjem i soli prema ukusu
- 200 g prešane šunke
- 100-200 g sirnog namaza
- 50 g gauda sira
Način pripreme
Maslac zagrijte i umiješajte brašno. Popržite na laganoj vatri, ulijte mlijeko i kuhajte kao što se kuhaju žganci. Dodajte sol i kuhajte nekoliko minuta. Skuhana smjesa treba izgledati kao gušći puding.
Mikserom umutite jaja, jedno po jedno. Umiješajte ocijeđeni i izmiksani špinat. Veliku posudu za pečenje (45 x 37 cm) obložite masnim papirom i ulijte kuhanu smjesu. Pecite je u zgrijanoj pećnici oko 25 minuta na 180 °C.
Pečenu koru prebacite na gazu i smotajte u roladu. Ohlađenu roladu nadjenite: sirom premažite koru, pospite narezanom šunkom i smotajte u roladu. Roladu omotajte masnim papirom i ostavite nekoliko sati u hladnjaku. Hladnu roladu premažite sirnim namazom i pospite naribanim sirom.