sastojci

  • 4 dl mlijeka
  • 100 g maslaca
  • 80 g oštrog brašna
  • 1 žličica soli
  • 5 jaja
  • 4 žlice skuhanog i izmiksanog špinata
  • 400 g sira s vrhnjem i soli prema ukusu
  • 200 g prešane šunke
  • 100-200 g sirnog namaza
  • 50 g gauda sira

Način pripreme

01

Maslac zagrijte i umiješajte brašno. Popržite na laganoj vatri, ulijte mlijeko i kuhajte kao što se kuhaju žganci. Dodajte sol i kuhajte nekoliko minuta. Skuhana smjesa treba izgledati kao gušći puding.

02

Mikserom umutite jaja, jedno po jedno. Umiješajte ocijeđeni i izmiksani špinat. Veliku posudu za pečenje (45 x 37 cm) obložite masnim papirom i ulijte kuhanu smjesu. Pecite je u zgrijanoj pećnici oko 25 minuta na 180 °C.

03

Pečenu koru prebacite na gazu i smotajte u roladu. Ohlađenu roladu nadjenite: sirom premažite koru, pospite narezanom šunkom i smotajte u roladu. Roladu omotajte masnim papirom i ostavite nekoliko sati u hladnjaku. Hladnu roladu premažite sirnim namazom i pospite naribanim sirom.

podijeli

Proizvodi iz recepta