
sastojci
- 125 g tamne čokolade
- 125 ml ekstra djevičanskog kokosova ulja
- 5 jaja
- 65 g zukka sladila-eritrita
Način pripreme
Zagrijte pećnicu na 190 °C. Namastite četvrtasti kalup za kolač kokosovim uljem i obložite stijenke masnim papirom. Nasjeckajte čokoladu i otopite je na pari zajedno s kokosovim uljem pa ostavite da se malo prohladi.
Odvojite žumanjke i bjelanjke. Istucite žumanjke s eritritom dok ne postanu gusti i svijetli pa umiješajte otopljenu čokoladu s uljem. Posebno istucite bjelanjke u snijeg i umiješajte ih u smjesu čokolade i eritrita.
Ulijte tijesto u kalup i pecite 20-ak minuta pa ostavite da se kolač ohladi u kalupu.
Kolač po želji možete posuti gorkim kakaom ili ukrasiti čokoladnim bombonima.
Proizvodi iz recepta
