sastojci

  • 500 g lisnatog tijesta
  • 1 jaje
  • 1 žlica vode
  • 350 g malina
  • 250 g borovnica
  • 250 ml vrhnja za šlag
  • 1 žličica šećera u prahu
  • 1 žličica meda
  • naribana korica 0.5 limuna
  • listovi mente, za dekoraciju

Način pripreme

01

Jaje umutite sa žlicom vode. Plitki lim obložite papirom za pečenje. Polovicu lisnatog tijesta tanko razvaljajte i izrežite na 6 kvadrata jednake veličine. Složite u pripremljeni lim, izbockajte tijesto vilicom, a rubove premažite umućenim jajetom.

02

Drugi dio tijesta također tanko razvaljajte i izrežite 6 kvadrata, ali iz svakoga oštrim nožem precizno izrežite sredinu, nju maknite sa strane i ostavite samo rubove. Izrezane rubove pažljivo stavite na premazane komade tijesta, i njih također namažite jajetom.

03

Stavite tijesto u zagrijanu pećnicu i pecite 20 minuta na 200 °C. Pečeno tijesto ostavite da se ohladi. Vrhnje za šlag umutite mikserom, dodajte šećer u prahu, limunovu koricu i med pa nastavite miksati dok ne dobijete šlag željene čvrstoće.

04

Šlag rasporedite na ohlađene košarice od lisnatog tijesta te na svaku rasporedite maline i borovnice. Prije posluživanja dekorirajte listovima mente.

Lisnato tijesto mora biti dobro ohlađeno prije pečenja.

podijeli

Proizvodi iz recepta