sastojci
- 500 g lisnatog tijesta
- 1 jaje
- 1 žlica vode
- 350 g malina
- 250 g borovnica
- 250 ml vrhnja za šlag
- 1 žličica šećera u prahu
- 1 žličica meda
- naribana korica 0.5 limuna
- listovi mente, za dekoraciju
Način pripreme
Jaje umutite sa žlicom vode. Plitki lim obložite papirom za pečenje. Polovicu lisnatog tijesta tanko razvaljajte i izrežite na 6 kvadrata jednake veličine. Složite u pripremljeni lim, izbockajte tijesto vilicom, a rubove premažite umućenim jajetom.
Drugi dio tijesta također tanko razvaljajte i izrežite 6 kvadrata, ali iz svakoga oštrim nožem precizno izrežite sredinu, nju maknite sa strane i ostavite samo rubove. Izrezane rubove pažljivo stavite na premazane komade tijesta, i njih također namažite jajetom.
Stavite tijesto u zagrijanu pećnicu i pecite 20 minuta na 200 °C. Pečeno tijesto ostavite da se ohladi. Vrhnje za šlag umutite mikserom, dodajte šećer u prahu, limunovu koricu i med pa nastavite miksati dok ne dobijete šlag željene čvrstoće.
Šlag rasporedite na ohlađene košarice od lisnatog tijesta te na svaku rasporedite maline i borovnice. Prije posluživanja dekorirajte listovima mente.
Lisnato tijesto mora biti dobro ohlađeno prije pečenja.