Vijenac od čokolade s narančinim sokom


sastojci

  • 3 jaja
  • 120 g šećera
  • 2 vanilin šećera
  • 100 g oštrog brašna
  • 180 g mljevenih oraha
  • 1 prašak za pecivo
  • 30 g kakaa u prahu
  • 100 g čokolade sa 72% kakaa
  • 60 g pekmeza od šljiva
  • 100 ml ulja
  • 350 ml svježe cijeđenog soka od naranče

Izvana:

  • 200 g čokolade sa 72% kakaa
  • 20 ml maslinovog ulja
  • 50 g sjeckanih oraha

Način pripreme

01

Naranče dobro operite, naribajte malo korice, a zatim ih iscijedite. Orahe tostirajte, odstranite kožicu, 180 g sameljite, a preostale nasjeckajte.

02

Miksajte jaja, šećer i vanilin šećer, dodajte pekmez i ribanu koricu naranče. Nastavite miksati, dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo, kakao, rastopljenu čokoladu, ulje, mljevene orahe i sok od naranče pa sve dobro sjedinite.

03

Kalup premažite uljem, pospite oštrim brašnom, ulijte tijesto i pecite na 165 °C oko 30 minuta, ovisno o pećnici.

04

Rastopite tamnu čokoladu, umiješajte žlicu maslinovog ulja i prelijte mlaki kolač. Prije posluživanja pospite sjeckanim orasima.

Koristite što tamniju čokoladu s većim udjelom kakaa koja će kolaču dati poseban okus.

podijeli