sastojci
- 3 jaja
- 120 g šećera
- 2 vanilin šećera
- 100 g oštrog brašna
- 180 g mljevenih oraha
- 1 prašak za pecivo
- 30 g kakaa u prahu
- 100 g čokolade sa 72% kakaa
- 60 g pekmeza od šljiva
- 100 ml ulja
- 350 ml svježe cijeđenog soka od naranče
Izvana:
- 200 g čokolade sa 72% kakaa
- 20 ml maslinovog ulja
- 50 g sjeckanih oraha
Način pripreme
01
Naranče dobro operite, naribajte malo korice, a zatim ih iscijedite. Orahe tostirajte, odstranite kožicu, 180 g sameljite, a preostale nasjeckajte.
02
Miksajte jaja, šećer i vanilin šećer, dodajte pekmez i ribanu koricu naranče. Nastavite miksati, dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo, kakao, rastopljenu čokoladu, ulje, mljevene orahe i sok od naranče pa sve dobro sjedinite.
03
Kalup premažite uljem, pospite oštrim brašnom, ulijte tijesto i pecite na 165 °C oko 30 minuta, ovisno o pećnici.
04
Rastopite tamnu čokoladu, umiješajte žlicu maslinovog ulja i prelijte mlaki kolač. Prije posluživanja pospite sjeckanim orasima.
Koristite što tamniju čokoladu s većim udjelom kakaa koja će kolaču dati poseban okus.