sastojci

  • 425 g oštrog brašna
  • 3 žlice meda
  • 2 jaja
  • 200 g šećera
  • 150 g maslaca
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 1 žličica naribane limunove korice
  • 1 žlica naribanog đumbira
  • 0.25 žličice naribanog muškatnog oraščića
  • 1 žličica cimeta
  • 2 žličice ekstrakta vanilije
  • šećer u prahu za posipanje

Način pripreme

01

Prašak za pecivo pomiješajte s brašnom pa zajedno s maslacem narezanim na listiće dobro umutite električnim mikserom da dobijete ujednačenu zrnatu strukturu.

02

Dodajte šećer, jaja, ekstrakt vanilije, cimet, med, muškatni oraščić, limunovu koricu i đumbir pa sve dobro izmiješajte u glatko tijesto. Tijesto zamotajte u prozirnu foliju i držite ga u hladnjaku najmanje 1 sat.

03

Rashlađeno tijesto tanko razvaljajte (5 mm) na lagano pobrašnjenoj podlozi, izrežite prikladne oblike i stavite ih na lim za pečenje obložen papirom za pečenje.

04

Pecite ih oko 12 - 15 minuta na temperaturi od 200 °C.

05

Pečene kolačiće ostavite da se malo ohlade pa ih pospite šećerom u prahu. 

podijeli

Proizvodi iz recepta