sastojci
- 425 g oštrog brašna
- 3 žlice meda
- 2 jaja
- 200 g šećera
- 150 g maslaca
- 2 žličice praška za pecivo
- 1 žličica naribane limunove korice
- 1 žlica naribanog đumbira
- 0.25 žličice naribanog muškatnog oraščića
- 1 žličica cimeta
- 2 žličice ekstrakta vanilije
- šećer u prahu za posipanje
Način pripreme
Prašak za pecivo pomiješajte s brašnom pa zajedno s maslacem narezanim na listiće dobro umutite električnim mikserom da dobijete ujednačenu zrnatu strukturu.
Dodajte šećer, jaja, ekstrakt vanilije, cimet, med, muškatni oraščić, limunovu koricu i đumbir pa sve dobro izmiješajte u glatko tijesto. Tijesto zamotajte u prozirnu foliju i držite ga u hladnjaku najmanje 1 sat.
Rashlađeno tijesto tanko razvaljajte (5 mm) na lagano pobrašnjenoj podlozi, izrežite prikladne oblike i stavite ih na lim za pečenje obložen papirom za pečenje.
Pecite ih oko 12 - 15 minuta na temperaturi od 200 °C.
Pečene kolačiće ostavite da se malo ohlade pa ih pospite šećerom u prahu.