Uskrsni kolač s limunom

sastojci

  • 165 g maslaca sobne temperature
  • 100 g šećera
  • 1 vrećica vanilin šećera (10 g)
  • 2 limuna, nešpricana (sok i korica)
  • 3 jaja
  • 100 ml jogurta
  • 200 g glatkog brašna
  • 1 vrećica praška za pecivo (12 g)

Za glazuru:

  • 2 žlice šećera u prahu
  • 1 žličica limunovog soka

Za dekoraciju:

  • 100 g fondant mase za kolače

Način pripreme

01

Maslac i šećer mikserom miješajte 3 minute dok smjesa ne postane pjenasta. Dodajte vaniliju, limunov sok i naribanu limunovu koricu te jedno po jedno jaje, miksajući između svakog dodavanja.

02

Dodajte jogurt i još kratko miješajte. Posebno pomiješajte brašno i prašak za pecivo pa dodajte smjesi od maslaca i jaja i kratko miješajte da se svi sastojci povežu.

03

Smjesu izlijte u duguljasti kalup koji ste ranije premazali maslacem i posuli brašnom. Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite na 180 °C oko 40 minuta, odnosno dok kolač ne dobije finu zlatnosmeđu boju.

04

Kolač malo ohladite, zatim ga izvadite iz kalupa i ostavite da se potpuno ohladi. U manjoj zdjelici pomiješajte šećer u prahu i limunov sok pa prelijte po ohlađenom kolaču. Fondant masu tanko razvaljajte i pomoću modlice izrežite cvjetiće i rasporedite ih po kolaču.

Sastojcima za tijesto možete dodati 2 žlice limoncella, likera od limuna

podijeli

Proizvodi iz recepta