Uskrsni keksići s maslacem od kikirikija

sastojci

  • 300 g glatkog brašna
  • prstohvat soli
  • 1 žlica kakaa
  • 140 g kikiriki maslaca
  • 60 g maslaca sobne temperature
  • 60 g šećera u prahu
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 50 g šarenih bombončića u obliku jaja

Način pripreme

01

Maslac, kikiriki maslac i šećer u prahu mikserom miješajte dok smjesa ne postane kremasta.

02

Dodajte brašno i kakao, malo posolite i dobro promiješajte.

03

Dodajte vaniliju i smjesu rukama lagano sjedinite, nemojte dugo mijesiti.

04

Zamotajte u prozirnu foliju i ostavite oko 1 sat u hladnjaku. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje.

05

Od ohlađene smjese oblikujte kuglice veličine oraha i slažite u pripremljeni lim, ostavljajući veći razmak među njima.

06

Svaku kuglicu tijesta lagano vilicom stisnite da se malo izravna pa u tijesto utisnite šarene bombončiće u obliku jaja.

07

Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite 8 – 10 minuta na 180 °C.

Ruke malo pospite brašnom kako vam se tijesto ne bi lijepilo dok oblikujete kuglice.

podijeli

Proizvodi iz recepta