sastojci
- 300 g glatkog brašna
- prstohvat soli
- 1 žlica kakaa
- 140 g kikiriki maslaca
- 60 g maslaca sobne temperature
- 60 g šećera u prahu
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 50 g šarenih bombončića u obliku jaja
Način pripreme
Maslac, kikiriki maslac i šećer u prahu mikserom miješajte dok smjesa ne postane kremasta.
Dodajte brašno i kakao, malo posolite i dobro promiješajte.
Dodajte vaniliju i smjesu rukama lagano sjedinite, nemojte dugo mijesiti.
Zamotajte u prozirnu foliju i ostavite oko 1 sat u hladnjaku. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje.
Od ohlađene smjese oblikujte kuglice veličine oraha i slažite u pripremljeni lim, ostavljajući veći razmak među njima.
Svaku kuglicu tijesta lagano vilicom stisnite da se malo izravna pa u tijesto utisnite šarene bombončiće u obliku jaja.
Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite 8 – 10 minuta na 180 °C.
Ruke malo pospite brašnom kako vam se tijesto ne bi lijepilo dok oblikujete kuglice.