Uskrsna torta od mrkve s kremastim sirom

sastojci

Za biskvit:

  • 300 g mrkve (naribane)
  • 200 g brašna
  • 150 g šećera
  • 100 ml biljnog ulja
  • 3 jaja
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1 žličica sode bikarbone
  • 1 žličica cimeta
  • 0.5 žličice muškatnog oraščića
  • 100 g oraha, nasjeckanih
  • 1 prstohvat soli

Za kremu:

  • 250 g kremastog sira
  • 100 g maslaca, omekšanog
  • 100 g šećera u prahu
  • 1 žličica ekstrakta vanilije

Za dekoraciju:

  • 50 g oraha, nasjeckanih
  • ukrasne mrkvice marcipana (po želji)

Način pripreme

01

U zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, cimet, muškatni oraščić i prstohvat soli. U drugoj zdjeli miksajte jaja i šećer dok smjesa ne postane pjenasta, a potom dodajte ulje i naribanu mrkvu. Mješavinu suhih sastojaka lagano umiješajte u smjesu s jajima. Na kraju dodajte nasjeckane orahe i sve dobro izmiksajte.

02

Smjesu izlijte u kalup za tortu obložen papirom za pečenje. Pecite 40 - 45 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 180 °C. Kad čačkalica umetnuta u sredinu biskvita bude suha kad je izvadite, to je znak da je biskvit pečen, pa ga izvadite iz pećnice i ostavite da se potpuno ohladi.

03

Pripremite kremu. U zdjeli miksajte kremasti sir, omekšani maslac, šećer u prahu i ekstrakt vanilije dok smjesa ne postane glatka. Dobivenom kremom premažite ohlađenu tortu, zatim je pospite nasjeckanim orasima i ukrasite marcipanskim mrkvicama ako želite.

04

Poslužite ohlađenu tortu i uživajte u bogatom okusu mrkve i kremastog sira.

podijeli