sastojci
- 250 g glatkog brašna
- 1 prašak za pecivo
- prstohvat soli
- 50 g maslaca (hladnog)
- 1 žlica šećera
- 50 g nasjeckanih oraha
- 100 g narezanih datulja
- 100 g naribanog sira
- oko 150 ml mlijeka
- 1 razmućeno jaje za premazivanje
Način pripreme
Brašno pomiješajte s praškom za pecivo, dodajte sol, šećer i narezani maslac. Razmrvite maslac da dobijete mrvičastu strukturu. Dodajte orahe, datulje, sir i mlijeko pa pomoću lopatice umiješajte tijesto.
Na pobrašnjenoj podlozi rukama oblikujte kuglu pa je lagano pritisnite i poravnajte. Nožem izrežite tijesto da dobijete 8 dijelova (trokuta).
Lim za pečenje prekrijte papirom za pečenje i na njega prenesite tijesto. Premažite jajetom i pecite oko 15 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C . Poslužite toplo.