Trokuti od datulja, oraha i sira

sastojci

  • 250 g glatkog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • prstohvat soli
  • 50 g maslaca (hladnog)
  • 1 žlica šećera
  • 50 g nasjeckanih oraha
  • 100 g narezanih datulja
  • 100 g naribanog sira
  • oko 150 ml mlijeka
  • 1 razmućeno jaje za premazivanje

Način pripreme

01

Brašno pomiješajte s praškom za pecivo, dodajte sol, šećer i narezani maslac. Razmrvite maslac da dobijete mrvičastu strukturu. Dodajte orahe, datulje, sir i mlijeko pa pomoću lopatice umiješajte tijesto.

02

Na pobrašnjenoj podlozi rukama oblikujte kuglu pa je lagano pritisnite i poravnajte. Nožem izrežite tijesto da dobijete 8 dijelova (trokuta).

03

Lim za pečenje prekrijte papirom za pečenje i na njega prenesite tijesto. Premažite jajetom i pecite oko 15 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C . Poslužite toplo. 

podijeli

Proizvodi iz recepta