Copyright (c) 2021 Malin_82/Shutterstock. No use without permission. Copyright (c) 2021 Malin_82/Shutterstock. No use without permission.

Tri boje čokolade

sastojci

Krema od tamne čokolade:

  • 100 g tamne čokolade
  • 200 ml vrhnja za šlag
  • 1 žličica naribane korice naranče

Krema od bijele čokolade:

  • 150 g bijele čokolade
  • 100 ml vrhnja za šlag
  • 1 žličica ekstrakta vanilije

Krema od mliječne čokolade:

  • 150 g mliječne čokolade
  • 150 ml vrhnja za šlag
  • 0.25 žličice cimeta

Za posipanje:

  • 1 žličica kakaa u prahu

Način pripreme

01

U jednu zdjelu stavite natrganu tamnu čokoladu, prelijte po njoj 200 ml vrhnja za šlag, otopite u mikrovalnoj pećnici, dodajte naribanu koricu naranče, promiješajte da se sastojci sjedine i stavite u hladnjak da se potpuno ohladi.

02

U drugu zdjelu stavite natrganu bijelu čokoladu, prelijte vrhnjem za šlag i otopite u mikrovalnoj pećnici. Dodajte ekstrakt vanilije, dobro promiješajte i stavite u hladnjak da se potpuno ohladi.

03

U treću zdjelu stavite natrganu mliječnu čokoladu, prelijte vrhnjem za šlag, otopite u mikrovalnoj pećnici, dodajte cimet, promiješajte i potpuno ohladite u hladnjaku.

04

Kremu od tamne čokolade umutite mikserom i izlijte u čaše.

05

Ponovite isti postupak s bijelom čokoladom. Potom kremu od mliječne čokolade izvadite iz hladnjaka pa je stavite u slastičarsku vrećicu s nastavkom za dekoriranje. Nanesite preko bijele kreme i pospite kakaom. Držite u hladnjaku do posluživanja.

podijeli