
sastojci
Tijesto
- 300 g glatkog brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- 150 g maslaca
- 1 jaje
- 2 žlice šećera u prahu
- naribana korica 0.5 limuna
- prstohvat soli
Nadjev
- 100 g maslaca
- 100 g šećera u prahu
- 2 jaja
- 2 žlice brašna
- naribana korica pola limuna
- 0.5 žličice cimeta u prahu
- 0.5 žličice đumbira u prahu
- 1 vanilin šećer
- 2 jabuke
- 150 g oraha
Način pripreme
Brašnu dodajte prašak za pecivo, sol i maslac narezan na listiće. Električnom miješalicom izmiješajte da dobijete mrvičastu smjesu pa umiješajte žumanjak, šećer u prahu, koricu limuna i vode ako bude potrebno pa zamijesite glatko tijesto. Stavite tijesto u hladnjak da se odmori pola sata.
Za nadjev pjenasto izmiješajte maslac sobne temperature i šećer. Dodajte jaja, brašno, koricu limuna, cimet, đumbir, vanilin šećer, oguljene i naribane jabuke. Na kraju umiješajte nasjeckane orahe.
Zatim tijesto podijelite na dva dijela i na pobrašnjenoj podlozi razvaljajte na veličinu posude za pitu (Ø 24 cm). Stavite jedno tijesto u posudu tako da prekrijete njen rub, izbodite ga dobro vilicom pa pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 180 °C oko 10 minuta. Izvadite iz pećnice, nanesite nadjev, prekrijte drugim dijelom tijesta i stisnite rubove. Pitu vratite u pećnicu i pecite oko 40 minuta na 180 °C ili dok joj površina ne postane zlatne boje.
Pitu ohladite, pospite šećerom u prahu i poslužite.
Kad naribate jabuke, pokapajte ih limunovim sokom da ne potamne
Proizvodi iz recepta
