sastojci
Biskvit:
- 6 jaja
- 50 g glatkog brašna
- 50 g mljevenih oraha
- 50 g mljevenih lješnjaka
- 50 g mljevenih badema
- 1 prašak za pecivo
- 120 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 1 bourbon vanilin šećer
- 80 g otopljenog maslaca
- 1 prstohvat soli
Krema:
- 200 g bijele čokolade
- 200 ml slatkog vrhnja
- 1 žlica maslinovog ulja
- 100 g maslaca
- 200 ml vrhnja za šlag
Izvana:
- 100 g borovnica
- 80 g jagoda
- 100 g nektarine
- ukrasi od bijele i tamne čokolade
- nekoliko listića svježe mente
Način pripreme
Miksajte jaja, šećer, oba vanilin šećera i prstohvat soli dok ne utrostruče volumen.
Kuhačom ili gumenom špatulom umiješajte brašno pomiješano s praškom za pecivo, mljevene orahe, lješnjake i bademe.
Na kraju dodajte otopljeni maslac (pazite da nije vruć nego tekući).
Kalup za tortu premažite maslacem, pospite krušnim mrvicama, ulijte biskvit, pecite na 170 °C oko 25 minuta, provjerite čačkalicom.
Kad se biskvit ohladi prerežite ga da dobijete dvije kore.
Za kremu, pjenasto izradite maslac.
Zagrijte slatko vrhnje, dodajte natrganu bijelu čokoladu, maknite s vatre, miješajte da se čokolada otopi, umiješajte žlicu maslinovog ulja.
Kad se ganache ohladi na sobnu temperaturu umiješajte maslac.
Istucite vrhnje za šlag i lagano umiješajte u kremu.
Polovicom kreme premažite donju koru, poklopite drugom korom, lagano potisnite i premažite preostalom kremom.
Odložite tortu u hladnjak da se krema stegne.
Tortu ukrasite polovicama jagoda, ploškama nektarine, bobama borovnica i ukrasima od bijele i tamne čokolade te listićima svježe mente.