sastojci

  • 6 jaja
  • 50 g glatkog brašna
  • 50 g mljevenih oraha
  • 50 g mljevenih lješnjaka
  • 50 g mljevenih badema
  • 1 prašak za pecivo
  • 120 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 1 bourbon vanilin šećer
  • 80 g otopljenog maslaca
  • 1 prstohvat soli
  • 200 g bijele čokolade
  • 200 ml slatkog vrhnja
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 100 g maslaca
  • 200 ml vrhnja za šlag
  • 100 g borovnica
  • 80 g jagoda
  • 100 g nektarine
  • ukrasi od bijele i tamne čokolade
  • nekoliko listića svježe mente

Način pripreme

01

Miksajte jaja, šećer, oba vanilin šećera i prstohvat soli dok ne utrostruče volumen.

02

Kuhačom ili gumenom špatulom umiješajte brašno pomiješano s praškom za pecivo, mljevene orahe, lješnjake i bademe.

03

Na kraju dodajte otopljeni maslac (pazite da nije vruć nego tekući).

04

Kalup za tortu premažite maslacem, pospite krušnim mrvicama, ulijte biskvit, pecite na 170 °C oko 25 minuta, provjerite čačkalicom.

05

Kad se biskvit ohladi prerežite ga da dobijete dvije kore.

06

Za kremu, pjenasto izradite maslac.

07

Zagrijte slatko vrhnje, dodajte natrganu bijelu čokoladu, maknite s vatre, miješajte da se čokolada otopi, umiješajte žlicu maslinovog ulja.

08

Kad se ganache ohladi na sobnu temperaturu umiješajte maslac.

09

Istucite vrhnje za šlag i lagano umiješajte u kremu.

10

Polovicom kreme premažite donju koru, poklopite drugom korom, lagano potisnite i premažite preostalom kremom.

11

Odložite tortu u hladnjak da se krema stegne.

12

Tortu ukrasite polovicama jagoda, ploškama nektarine, bobama borovnica i ukrasima od bijele i tamne čokolade te listićima svježe mente.

podijeli

Proizvodi iz recepta