Torta s kremom od mandarina

sastojci

Biskivt:

  • 4 jaja
  • 200 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 250 g brašna
  • 1 prstohvat soli
  • 100 ml svježe cijeđenog soka mandarine
  • 50 ml ulja
  • Ribana korica bio mandarine

Parfe krema od mandarina:

  • 600 ml soka od mandarine(cca 1kg mandarina)
  • Ribana korica 1 bio mandarine
  • 200 ml vode
  • 200 g šećera
  • sok limuna
  • 1 l vrhnja za šlag
  • 20 g želatine u listićima

Izvana:

  • 200 ml vrhnja za šlag
  • 2-3 bio mandarine

Način pripreme

01

Odvojite žumanjke i bjelanjke. Bjelanjcima dodajte prstohvat soli i tucite snijeg. Žumanjke miksajte sa šećerom i vanilin šećerom, dodajte ulje, nastavite miksati dodajući brašno, ribanu koricu i sok mandarine. Na kraju ručno umiješajte snijeg.

02

Kalup za tortu ( promjera 20 ili 22 cm) premažite maslacem i pospite oštrim brašnom, ulijte biskvit, pecite na 180°c oko 25 minuta, ovisno o pećnici.

03

Namočite želatinu u ledenu vodu.

04

Iscijedite mandarine da dobijete 600 ml soka.

05

Rastopite u vodi šećer, kuhajte miješajući da se sirup zgusne. Dodajte u sirup ocijeđenu želatinu, miješajte i hladite, dodajte sok od limuna, sok i ribanu koricu mandarine, hladite na sobnu temperaturu.

06

U međuvremenu tucite šlag i spojite sa mandarinom.

07

Ohlađen biskvit prerežite da dobijete tri lista, stavite prvi u kalup, poškropite sokom od mandarine, premažite kremom, poklopite drugim listom, poškropite premažite preostalom kremom, poklopite, lagano rukom potisnite, ostavite u hladnjak da se krema stegne.

08

Istucite preostalo vrhnje za šlag. Maknite kalup, premažite tortu izvana šlagom i ukrasite polovicama mandarina i borovim grančicama.

podijeli