Torta od mrkve s orasima i sušenim marelicama

sastojci

Sastojci za biskvit

  • 500 g mrkve
  • 4 jaja
  • 250 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 250 g omekšanog maslaca
  • 250 g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 100 g nasjeckanih oraha
  • 150 g sušenih marelica
  • 5 g mljevenog cimeta

Sastojci za kremu

  • 100 g omekšanog maslaca
  • 200 g ABC kremastoga sira
  • 100 g šećera u prahu
  • 100 ml vrhnja za šlag
  • 100 g sitno nasjeckanih oraha, za posipanje

Način pripreme

01

Mrkvu sitno naribajte, a orahe i marelice sitno nasjeckajte.

02

Jaja, šećer i vanilin šećer miksajte 10 minuta da dobijete pjenastu smjesu. Dodajte omekšani maslac i nastavite miksati. Zatim dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo i cimetom, a potom i nasjeckane orahe te marelice pa pomiješajte sa smjesom od jaja i šećera. Dobiveno tijesto podijelite na tri dijela pa ispecite tri kore u maslacem namazanom i mrvicama posutom kalupu. Pecite 25 - 30 minuta na 180 °C.

03

Za kremu pjenasto umutite maslac i šećer u prahu pa dodajte sir, a na kraju gumenom lopaticom umiješajte tučeno slatko vrhnje.

04

Ohlađenu koru premažite trećinom kreme, poklopite drugom korom i lagano je rukom potisnite pa i nju premažite kremom. Kada stavite zadnju koru, premažite cijelu tortu kremom, pospite orasima i stavite u hladnjak da se stegne.

Pjenasto umućena jaja i šećer tajna su rahlog i sočnog biskvita.​

podijeli

Proizvodi iz recepta