
sastojci
- 500 g sitno ribane mrkve
- 4 jaja
- 150 g šećera
- 100 g maslaca
- 100 g kukuruznog brašna
- 150 g pekan oraha
- 1 prašak za pecivo
- 5 g cimeta u prahu
- 20 g sitno ribanog đumbira
- 20 g chia sjemenki
- 0.5 limuna
Krema:
- 100 g omekšanog maslaca
- 200 g krem sira
- 100 g šećera u prahu
- 100 ml vrhnja za šlag
- 50 g narančastog fondanta
- 2-3 puslice
- listići svježe mente
Način pripreme
Odvojite nekoliko polovica oraha za dekoraciju, preostale pola sameljite, a pola nasjeckajte. Miksajte maslac i šećer, dodajte jedno po jedno jaje stalno miksajući, zatim brašno pomiješano s praškom za pecivo, mljevene i sjeckane orahe, ribanu mrkvu, chia sjemenke, đumbir, koricu i sok pola limuna.
Premažite kalup za tortu maslacem, pospite oštrim brašnom, prebacite tijesto u kalup. Pećnicu zagrijte na 180 °C, pecite oko 45 minuta. Pustite da se ohladi, a zatim prerežite da dobijete tri kore.
Za kremu, istucite vrhnje za šlag. Pjenasto mutite maslac sa šećerom u prahu, dodajte krem sir i na kraju gumenom špatulom umiješajte šlag. Kremom premažite svaki list torte i tortu izvana, odložite u hladnjak da se krema stegne.
Od fondanta oblikujte mrkvice za dekoraciju torte. Podlogu pospite kukuruznim škrobom. Prste umočite u škrob na podlozi, otkidajte komadiće fondanta i oblikujte 2 – 3 mrkvice. Završite ih listićem mente.
Tortu prije posluživanja ukrasite slatkim mrkvicama, puslicama i polovicama pekan oraha.
Ako nemate narančasti fondant, onda bijeli obojite tekućim prehrambenim bojama.
Proizvodi iz recepta
