torta od mrkve s kremom od sira

Torta od mrkve s kremom od sira


sastojci

  • 500 g sitno ribane mrkve
  • 4 jaja
  • 150 g šećera
  • 100 g maslaca
  • 100 g kukuruznog brašna
  • 150 g pekan oraha
  • 1 prašak za pecivo
  • 5 g cimeta u prahu
  • 20 g sitno ribanog đumbira
  • 20 g chia sjemenki
  • 0.5 limuna

Krema:

  • 100 g omekšanog maslaca
  • 200 g krem sira
  • 100 g šećera u prahu
  • 100 ml vrhnja za šlag
  • 50 g narančastog fondanta
  • 2-3 puslice
  • listići svježe mente

Način pripreme

01

Odvojite nekoliko polovica oraha za dekoraciju, preostale pola sameljite, a pola nasjeckajte. Miksajte maslac i šećer, dodajte jedno po jedno jaje stalno miksajući, zatim brašno pomiješano s praškom za pecivo, mljevene i sjeckane orahe, ribanu mrkvu, chia sjemenke, đumbir, koricu i sok pola limuna.

02

Premažite kalup za tortu maslacem, pospite oštrim brašnom, prebacite tijesto u kalup. Pećnicu zagrijte na 180 °C, pecite oko 45 minuta. Pustite da se ohladi, a zatim prerežite da dobijete tri kore.

03

Za kremu, istucite vrhnje za šlag. Pjenasto mutite maslac sa šećerom u prahu, dodajte krem sir i na kraju gumenom špatulom umiješajte šlag. Kremom premažite svaki list torte i tortu izvana, odložite u hladnjak da se krema stegne.

04

Od fondanta oblikujte mrkvice za dekoraciju torte. Podlogu pospite kukuruznim škrobom. Prste umočite u škrob na podlozi, otkidajte komadiće fondanta i oblikujte 2 – 3 mrkvice. Završite ih listićem mente.

05

Tortu prije posluživanja ukrasite slatkim mrkvicama, puslicama i polovicama pekan oraha.

Ako nemate narančasti fondant, onda bijeli obojite tekućim prehrambenim bojama.

podijeli

Proizvodi iz recepta