sastojci
- 300 g mljevenog maka
- 100 g oraha
- 200 g šećera
- 150 ml mlijeka
- 150 g jabuke
- 10 g cimeta
- 1 limun-sok + korica
- 8 jaja
- 2 praška za pecivo
- 1 vanilin šećer
- 50 g listića badema
- maslac i krušne mrvice za kalup
Način pripreme
Za biskvit, orahe sameljite s 50 g šećera. Mljeveni mak prelijte kipućim mlijekom i pustite da se ohladi. Jabuku naribajte.
Pomiješajte mak, orahe, ribanu jabuku, prašak za pecivo i cimet. Miksajte žumanjke, šećer, vanilin šećer i ribanu koricu limuna i dodajte u smjesu maka i oraha. Promiješajte i dodajte limunov sok. Na kraju umiješajte snijeg od bjelanjaka.
Kalup premažite maslacem, pospite krušnim mrvicama i stavite biskvit. Pospite s pola badema i pecite na 170 °C oko 40 minuta.
Pet minuta prije kraja pečenja pospite tortu preostalim listićima badema i vratite u pećnicu. Pustite da se torta ohladi pa poslužite.
Snijeg od bjelanjka vadite iz posude drvenom ili plastičnom lopaticom kako bi zadržao svoj volumen.