Torta od maka s listićima badema

sastojci

  • 300 g mljevenog maka
  • 100 g oraha
  • 200 g šećera
  • 150 ml mlijeka
  • 150 g jabuke
  • 10 g cimeta
  • 1 limun-sok + korica
  • 8 jaja
  • 2 praška za pecivo
  • 1 vanilin šećer
  • 50 g listića badema
  • maslac i krušne mrvice za kalup

Način pripreme

01

Za biskvit, orahe sameljite s 50 g šećera. Mljeveni mak prelijte kipućim mlijekom i pustite da se ohladi. Jabuku naribajte.

02

Pomiješajte mak, orahe, ribanu jabuku, prašak za pecivo i cimet. Miksajte žumanjke, šećer, vanilin šećer i ribanu koricu limuna i dodajte u smjesu maka i oraha. Promiješajte i dodajte limunov sok. Na kraju umiješajte snijeg od bjelanjaka.

03

Kalup premažite maslacem, pospite krušnim mrvicama i stavite biskvit. Pospite s pola badema i pecite na 170 °C oko 40 minuta.

04

Pet minuta prije kraja pečenja pospite tortu preostalim listićima badema i vratite u pećnicu. Pustite da se torta ohladi pa poslužite.

Snijeg od bjelanjka vadite iz posude drvenom ili plastičnom lopaticom kako bi zadržao svoj volumen.

podijeli

Proizvodi iz recepta