sastojci
Podloga
- 100 g mljevenih čajnih keksa
- 60 g otopljenog maslaca
- 1 žlica šećera
- 0.25 žličice cimeta
Krema
- 500 ml jogurta
- 150 g šećera u prahu
- 15 g vanilin šećera
- naribana korica 1 limuna
- 15 g želatine
- 300 ml vrhnja za šlag
- 100 g čokoladnih kapljica
Način pripreme
U mljevene kekse dodajte šećer, cimet i otopljeni maslac pa sve dobro žlicom promiješajte. Smjesu od keksa utisnite u kalup za tortu promjera 20 cm i stavite u hladnjak.
Želatinu potopite u hladnu vodu i ostavite da nabubri (slijedite upute na vrećici). U posudu s jogurtom dodajte šećer u prahu, vanilin šećer i naribanu limunovu koricu pa sve kratko izmiksajte.
Pripremljenu želatinu zagrijte na laganoj vatri da se otopi pa dodajte malo jogurta, brzo promiješajte i uz stalno miješanje dodajte u zdjelu s preostalim jogurtom. Dodajte istučeno vrhnje za šlag, promiješajte pa stavite u hladnjak.
Ohlađenu tortu posipajte čokoladnim kapljicama.
Umjesto čokoladnih kapljica možete koristiti sitno nasjeckanu tamnu čokoladu.