Torta Caprese od limuna i bijele čokolade

sastojci

  • 200 g bijele čokolade, usitnjene
  • 200 g badema, mljevenih
  • 50 g škrobnog brašna
  • 1 prašak za pecivo (12 g)
  • 3.5 žlice limunove korice (od 3 - 4 limuna), naribane
  • 0.33 šalice soka limuna (1 - 1.5 limun)
  • 150 g maslaca, otopljenog
  • 5 jaja
  • 120 g šećera
  • šećer u prahu

Način pripreme

01

Čokoladu, bademe, škrobno brašno, prašak za pecivo i naribanu koricu limuna pomiješajte. Umiješajte limunov sok i rastopljeni maslac.

02

Jaja i šećer miješajte mikserom oko 5 minuta dok se smjesa ne udvostruči i postane blijedožute boje. Smjesu jaja i šećera postupno umiješajte u suhe sastojke.

03

Pripremljenu smjesu ulijte u papirom za pečenje obložen pomični kalup za torte promjera 23 cm i pecite 40 minuta u pećnici zagrijanoj na 170 °C.

04

Kada se kolač ispeče (provjerite čačkalicom), ostavite ga u kalupu u ugašenoj i zatvorenoj pećnici oko 30 minuta. Potom ga izvadite iz kalupa, a kad se posve ohladi, ako želite, pospite ga šećerom u prahu.

podijeli

Proizvodi iz recepta