
sastojci
- 200 g bijele čokolade, usitnjene
- 200 g badema, mljevenih
- 50 g škrobnog brašna
- 1 prašak za pecivo (12 g)
- 3.5 žlice limunove korice (od 3 - 4 limuna), naribane
- 0.33 šalice soka limuna (1 - 1.5 limun)
- 150 g maslaca, otopljenog
- 5 jaja
- 120 g šećera
- šećer u prahu
Način pripreme
Čokoladu, bademe, škrobno brašno, prašak za pecivo i naribanu koricu limuna pomiješajte. Umiješajte limunov sok i rastopljeni maslac.
Jaja i šećer miješajte mikserom oko 5 minuta dok se smjesa ne udvostruči i postane blijedožute boje. Smjesu jaja i šećera postupno umiješajte u suhe sastojke.
Pripremljenu smjesu ulijte u papirom za pečenje obložen pomični kalup za torte promjera 23 cm i pecite 40 minuta u pećnici zagrijanoj na 170 °C.
Kada se kolač ispeče (provjerite čačkalicom), ostavite ga u kalupu u ugašenoj i zatvorenoj pećnici oko 30 minuta. Potom ga izvadite iz kalupa, a kad se posve ohladi, ako želite, pospite ga šećerom u prahu.
Proizvodi iz recepta
