sastojci
Podloga:
- 250 g prhkog keksa
- 100 g maslaca
Krema:
- 100 g maslaca
- 50 g smeđeg šećera
- 1 limenka od 397 g zaslađene karamele
- 4 male banane
- 300 ml slatkog vrhnja za šlag
- čokolada
Način pripreme
Sameljite kekse i dodajte rastopljeni maslac.
Za kremu, pomiješajte maslac i smeđi šećer te ih rastopite na laganoj vatri. U smjesu dodajte kondenziran, zaslađen karamel. Miješajte, a kad provri, kuhajte još nekoliko minuta da dobije boju smeđeg karamela i malo se zgusne.
Prelijte smjesu po podlozi od keksa i ostavite da se hladi.
Narezane banane poslažite po kremi od karamela. Vrhnje izmiksajte te premažite po bananama.
Po želji, kolač možete ukrasiti kolutićima banane ili čokoladom. Ostavite kolač da odstoji u hladnjaku nekoliko sati prije nego što ga poslužite.