sastojci

Podloga:

  • 250 g prhkog keksa
  • 100 g maslaca

Krema:

  • 100 g maslaca
  • 50 g smeđeg šećera
  • 1 limenka od 397 g zaslađene karamele
  • 4 male banane
  • 300 ml slatkog vrhnja za šlag
  • čokolada

Način pripreme

01

Sameljite kekse i dodajte rastopljeni maslac.

02

Za kremu, pomiješajte maslac i smeđi šećer te ih rastopite na laganoj vatri. U smjesu dodajte kondenziran, zaslađen karamel. Miješajte, a kad provri, kuhajte još nekoliko minuta da dobije boju smeđeg karamela i malo se zgusne.

03

Prelijte smjesu po podlozi od keksa i ostavite da se hladi.

04

Narezane banane poslažite po kremi od karamela. Vrhnje izmiksajte te premažite po bananama.

05

Po želji, kolač možete ukrasiti kolutićima banane ili čokoladom. Ostavite kolač da odstoji u hladnjaku nekoliko sati prije nego što ga poslužite.

podijeli

Proizvodi iz recepta