sastojci
- 4 bjelanjka
- 140 g šećera
- 90 g šećera u prahu
- 1 žličica Gussnela
- 1 žlica jabučnog octa
- 250 g svježeg šumskog voća (kupina, malina, borovnica, jagoda)
- 200 ml slatkog vrhnja
- 150 g čvrstog jogurta
- 1 žličica ekstrakta vanilije
Način pripreme
Pećnicu zagrijte na 140 °C. U posudu za pečenje stavite masni papir za pečenje i na njega stavite naopako okrenut tanjur veličine 22 - 28 cm i iscrtajte olovkom oko tanjura tako da dobijete kružnicu unutar koje ćete nanijeti smjesu od bjelanjaka. Područje kruga lagano premažite maslacem.
U staklenoj posudi mikserom istucite bjelanjke u čvrsti snijeg. Dodajte obični šećer i dobro izmiksajte dok se šećer u potpunosti ne otopi. Zatim postupno dodajte šećer u prahu, a potom dodajte Gussnel i ocat te miksajte još nekoliko minuta dok ne dobijete kompaktnu smjesu. Trećinu pripremljene smjese rasporedite unutar kruga nacrtanog olovkom. Zagladite je tako da joj površina izgleda kao valovi. Smjesu pecite 60 minuta u pećnici.
Nakon toga otvorite pećnicu i ostavite smjesu još 10 minuta da miruje u pećnici pa je izvadite i ostavite da se ohladi. Postupak ponovite još dva puta da biste dobili tri kore.
Istucite slatko vrhnje u šlag, dodajte čvrsti jogurt i ekstrakt vanilije. Tako dobivenu smjesu nanesite na sve tri kore i slažite ih jednu na drugu, a na vrh torte posložite šumsko voće. Pavlovu stavite na veliki tanjur ili podlogu za rezanje torti i kolača.