Topla čokolada s cimetom i kakaom

sastojci

  • 150 ml mlijeka
  • 1 štapić cimeta
  • 30 g svježeg đumbira
  • 100 g čokolade za kuhanje
  • 100 g gorke čokolade (70 % kakaa)
  • 1 žlica smeđeg šećera
  • 1 žlica kakaa u prahu
  • 200 ml slatkog vrhnja

Način pripreme

01

Đumbir očistite, narežite ga na ploškice te s cimetom i šećerom stavite u kipuće mlijeko i kuhajte poklopljeno na laganoj vatri 10-ak minuta. Cimet i đumbir izvadite, pa umiješajte natrgane čokolade i slatko vrhnje.

02

Zagrijavajte uz miješanje dok se čokolada ne rastopi i tekućina zakipi. Maknite s vatre, prelijte u čaše i pospite kakaom u prahu.

Toplu čokoladu možete začiniti s malo mljevenog čilija u prahu.

podijeli

Proizvodi iz recepta