sastojci

  • 100 ml jake crne kave (hladne)
  • 2 žlice desertnog vina marsala
  • 200 g piškota
  • 3 žumanjka
  • 70 g šećera
  • 2 vanilin šećera
  • 150 ml slatkog vrhnja
  • 250 g mascarpone sira
  • 2 žlice kakaa u prahu
  • 0.25 žličice cimeta
  • 250 ml slatkog vrhnja
  • 50 g čokolade

Način pripreme

01

Skuhajte jaku kavu i ostavite da se ohladi.

02

Žumanjke, vanilin šećer i šećer pjenasto umutite, dodajte kakao, cimet pa stavite na zagrijanu vodenu kupelj. Uz miješanje kuhajte dok ne dobijete gustu, pjenastu kremu.

03

 U 100 ml slatkog vrhnja zagrijanog do vrenja otopite natrganu čokoladu. Preostalo vrhnje istucite u šlag.

04

Kad se krema ohladi na sobnu temperaturu, umiješajte marsalu, mascarpone i slatko vrhnje istučeno u šlag. Umjesto desertnog vina marsala možete dodati liker od kave ili neki drugi liker.

05

Na dno čaše žlicom stavite kremu, zatim natrgane piškote koje ste kratko umočili u pripremljenu kavu. Preko njih stavite žlicu šlaga, prelijte čokoladom (sobne temperature) i na kraju dodajte još kreme. Tako pripremljene čaše (6 kom.) ukrasite po želji (kakao, nastrugana čokolada, kandirana višnja…).

Tiramisu držite u hladnjaku nekoliko sati i poslužite hladan.

podijeli

Proizvodi iz recepta