Tiramisu s karameliziranim jabukama

sastojci

  • 500 g DESPAR mascarpone sira
  • 250 g DESPAR piškota
  • 4 jaja
  • 4 jabuke
  • 3 žlice limunova soka
  • 25 g maslaca
  • 200 g šećera
  • 1 mahuna vanilije
  • korica 0.5 limuna
  • 100 ml mlijeka
  • 75 ml brendija
  • 0.5 žličice cimeta

Način pripreme

01

Jabuke očistite i narežite na kockice, prelijte žlicom limunova soka. 

02

Na zagrijanu tavu stavite 100 g šećera i zagrijavajte dok se ne pretvori u karamel. Dodajte jabuke, kratko pirjajte, prelijte s 50 ml brendija, kuhajte dok alkohol ne ispari, dodajte cimet i limunov sok. Ohladite. 

03

Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Žumanjke pjenasto izmiksajte s 50 g šećera i sastruganom mahunom vanilije. Umiješajte mascarpone i limunovu koricu. 

04

Bjelanjke istucite u snijeg s 50 g šećera i pažljivo umiješajte u smjesu s mascarponeom. Mlijeko pomiješajte s 25 ml brendija. 

05

U zdjelice nižite natrgane piškote namočene u smjesu s mlijekom, jabuke, pokrijte kremom. Dekorirajte usitnjenim piškotama. Dobro rashladite pa poslužite.

Korištenjem sirovih jaja dobiva se posebna prozračnost smjese. Ako želite izbjeći njihovo korištenje, upotrijebite pasterizirana.

podijeli

Proizvodi iz recepta