
sastojci
- 500 g DESPAR mascarpone sira
- 250 g DESPAR piškota
- 4 jaja
- 4 jabuke
- 3 žlice limunova soka
- 25 g maslaca
- 200 g šećera
- 1 mahuna vanilije
- korica 0.5 limuna
- 100 ml mlijeka
- 75 ml brendija
- 0.5 žličice cimeta
Način pripreme
Jabuke očistite i narežite na kockice, prelijte žlicom limunova soka.
Na zagrijanu tavu stavite 100 g šećera i zagrijavajte dok se ne pretvori u karamel. Dodajte jabuke, kratko pirjajte, prelijte s 50 ml brendija, kuhajte dok alkohol ne ispari, dodajte cimet i limunov sok. Ohladite.
Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Žumanjke pjenasto izmiksajte s 50 g šećera i sastruganom mahunom vanilije. Umiješajte mascarpone i limunovu koricu.
Bjelanjke istucite u snijeg s 50 g šećera i pažljivo umiješajte u smjesu s mascarponeom. Mlijeko pomiješajte s 25 ml brendija.
U zdjelice nižite natrgane piškote namočene u smjesu s mlijekom, jabuke, pokrijte kremom. Dekorirajte usitnjenim piškotama. Dobro rashladite pa poslužite.
Korištenjem sirovih jaja dobiva se posebna prozračnost smjese. Ako želite izbjeći njihovo korištenje, upotrijebite pasterizirana.
Proizvodi iz recepta
