Tart s višnjama

sastojci

  • 275 g svježeg lisnatog tijesta
  • 350 g višanja iz kompota

Krema:

  • 600 g krem sira
  • 3 jaja
  • 150 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • sok 1 limuna
  • 20 g šećera u prahu

Sirup:

  • 50 g šećera + 50 ml vode

Način pripreme

01

Za kremu, pjenjačom razradite sir. Pjenasto miksajte jaja, šećer i vanilin šećer, dodajte limunov sok.

02

Postupno dodajte smjesu jaja u sir i ujednačite kremu. Stavite lisnato tijesto u kalup, u sredinu stavite kremu, presavijte rubove prema gore, pecite na 205 °C 15 minuta.

03

Nakon 15 minuta pečenja smanjite temperaturu na 160 °C, dodajte na kremu višnje, nastavite peći još 15 minuta. Zakipite vodu i šećer, prokuhajte da dobijete sirup. Rubove vrućeg tarta premažite šećernim sirupom.

04

Tart prije posluživanja pospite šećerom u prahu.

Višnje prije stavljanja na kremu lagano ocijedite kako njihov sok ne bi previše razmočio tijesto prilikom pečenja.

podijeli

Proizvodi iz recepta