sastojci
- 275 g svježeg lisnatog tijesta
- 350 g višanja iz kompota
Krema:
- 600 g krem sira
- 3 jaja
- 150 g šećera
- 1 vanilin šećer
- sok 1 limuna
- 20 g šećera u prahu
Sirup:
- 50 g šećera + 50 ml vode
Način pripreme
Za kremu, pjenjačom razradite sir. Pjenasto miksajte jaja, šećer i vanilin šećer, dodajte limunov sok.
Postupno dodajte smjesu jaja u sir i ujednačite kremu. Stavite lisnato tijesto u kalup, u sredinu stavite kremu, presavijte rubove prema gore, pecite na 205 °C 15 minuta.
Nakon 15 minuta pečenja smanjite temperaturu na 160 °C, dodajte na kremu višnje, nastavite peći još 15 minuta. Zakipite vodu i šećer, prokuhajte da dobijete sirup. Rubove vrućeg tarta premažite šećernim sirupom.
Tart prije posluživanja pospite šećerom u prahu.
Višnje prije stavljanja na kremu lagano ocijedite kako njihov sok ne bi previše razmočio tijesto prilikom pečenja.