Tart s malinama

Ukupno trajanje
50
Min
min

sastojci

  • 200 g brašna
  • 100 g mljevenih badema
  • 150 g šećera
  • 125 g maslaca
  • 1 jaje
  • prstohvat soli
  • 500 g SPAR Natur*pur BIO malina
  • 1 žlica škroba
  • sok 1 limuna
  • 1 žlica škroba
  • 2 žlice mlijeka

Način pripreme

01

Ugrijte pećnicu na 180 °C.

02

Brašno, mljevene bademe, 50 g šećera, maslac i jaje izradite u tijesto. (Možete i u multipraktiku.)

03

Tijesto oblikujte u loptu i stavite u hladnjak na 10 minuta.

04

Maline, 100 g šećera, škrob i limunov sok promiješajte da se sve prožme.

05

Četiri mala kalupa za pitu namastite i obložite papirom za pečenje. 2/3 tijesta utisnite u kalup tako da obložite dno i 2 cm visine kalupa.

06

Na tijesto stavite smjesu s malinama.

07

Ostatak tijesta iskoristite za dekoraciju.

08

Tartove lagano namažite mlijekom. Pecite 30 minuta.

09

Od navedene smjese možete napraviti jedan veliki tart u kalupu od 28 cm.

podijeli