sastojci
- 200 g brašna
- 100 g mljevenih badema
- 150 g šećera
- 125 g maslaca
- 1 jaje
- prstohvat soli
- 500 g SPAR Natur*pur BIO malina
- 1 žlica škroba
- sok 1 limuna
- 1 žlica škroba
- 2 žlice mlijeka
Način pripreme
01
Ugrijte pećnicu na 180 °C.
02
Brašno, mljevene bademe, 50 g šećera, maslac i jaje izradite u tijesto. (Možete i u multipraktiku.)
03
Tijesto oblikujte u loptu i stavite u hladnjak na 10 minuta.
04
Maline, 100 g šećera, škrob i limunov sok promiješajte da se sve prožme.
05
Četiri mala kalupa za pitu namastite i obložite papirom za pečenje. 2/3 tijesta utisnite u kalup tako da obložite dno i 2 cm visine kalupa.
06
Na tijesto stavite smjesu s malinama.
07
Ostatak tijesta iskoristite za dekoraciju.
08
Tartove lagano namažite mlijekom. Pecite 30 minuta.
09
Od navedene smjese možete napraviti jedan veliki tart u kalupu od 28 cm.