Tart s džemom od nara

Ukupno trajanje
55
Min

sastojci

Tijesto:

  • 300 g oštrog brašna
  • 200 g maslaca
  • 130 g zukka sladila
  • 1 jaje
  • 1 vanilin šećer
  • ribana korica limuna
  • Maslac, krušne mrvice za kalup

Nadjev:

  • 1.8 kg nara
  • 100 g zukka sladila
  • 150 ml svježe cijeđenog soka od naranče
  • 40 g pudinga od vanilije
  • 20 g šećera u prahu za posipanje (po želji)

Način pripreme

01

Zamijesite prhko tijesto od svih navedenih sastojaka, razvaljajte ga između dvaju komada prozirne folije pa odvojite trećinu tijesta za trakice.

02

Okrugli kalup promjera 20 cm premažite maslacem, pospite krušnim mrvicama, prebacite tijesto i obložite stijenku kalupa. Izbodite tijesto vilicom, pokrijte ga aluminijskom folijom, na vrh dodajte suhi grah i pecite 15 minuta na 180 °C.

03

Nar ogulite i očistite da dobijete sjemenke. U širokoj posudi karamelizirajte zukku do željene boje, podlijte sa 100 ml narančinog soka, rastopite karamel, dodajte sjemenke nara, prokuhajte i stavite sa strane. Puding zamiješajte s 50 ml soka od naranče i umiješajte u nar.

04

Nakon 15 minuta pečenja maknite grah i foliju, rasporedite nadjev pa od trakica tijesta napravite rešetku (isprepletite ih kao na slici). Vratite u pećnicu i pecite još 20 minuta. Prije posluživanja po želji pospite šećerom u prahu.

Kolač posipajte zukka sladilom u prahu.

podijeli