Tart s crvenim bobičastim voćem

Ukupno trajanje
50
Min
min

sastojci

Podloga:

  • 250 g badema
  • 200 g zobenih pahuljica
  • 50 g datulja bez koštica
  • 3 žlice SPAR Vital manuka meda
  • 2 žlice SPAR Natur*pur bio kokosova ulja

Krema:

  • 3 limuna
  • 400 ml kokosova mlijeka
  • 2 žličice agar agara
  • 1 žličica gustina
  • 50 ml mlijeka
  • 50 g brezinog šećera
  • 1 žlica SPAR Vital manuka meda
  • 200 g malina
  • 400 g jagoda
  • cvjetići kamilice za ukrašavanje

Način pripreme

01

Namočite datulje 30 minuta u toplu vodu.

02

U sjeckalici usitnite bademe i pahuljice sitno kao brašno i prebacite u zdjelu. U sjeckalici usitnite datulje, dodajte kokosovo ulje, prebacite u zdjelu, dodajte manuka med, rukom izmiješajte, prebacite u kalup, utisnite prstima da dobijete oblik tarta.

03

Pecite na 180 °C 15 minuta, ostavite da se hladi najmanje 30 minuta.

04

Za kremu, agar agar pomiješajte s 2 žlice hladne vode, gustin pomiješajte s mlijekom, iscijedite limune. U posudi pomiješajte limunov sok, kokosovo mlijeko, brezin šećer, dodajte agar agar i gustin, zagrijavajte stalno miješajući dok se ne počne zgušnjavati. Ugasite vatru, umiješajte žlicu meda i hladite najmanje 15 minuta. Ulijte kremu na podlogu, odložite u hladnjak, najbolje preko noći.

05

Prije posluživanja dodajte na tart bobice voća, ukrasite cvjetićima kamilice.

podijeli