sastojci
Podloga:
- 250 g badema
- 200 g zobenih pahuljica
- 50 g datulja bez koštica
- 3 žlice SPAR Vital manuka meda
- 2 žlice SPAR Natur*pur bio kokosova ulja
Krema:
- 3 limuna
- 400 ml kokosova mlijeka
- 2 žličice agar agara
- 1 žličica gustina
- 50 ml mlijeka
- 50 g brezinog šećera
- 1 žlica SPAR Vital manuka meda
- 200 g malina
- 400 g jagoda
- cvjetići kamilice za ukrašavanje
Način pripreme
Namočite datulje 30 minuta u toplu vodu.
U sjeckalici usitnite bademe i pahuljice sitno kao brašno i prebacite u zdjelu. U sjeckalici usitnite datulje, dodajte kokosovo ulje, prebacite u zdjelu, dodajte manuka med, rukom izmiješajte, prebacite u kalup, utisnite prstima da dobijete oblik tarta.
Pecite na 180 °C 15 minuta, ostavite da se hladi najmanje 30 minuta.
Za kremu, agar agar pomiješajte s 2 žlice hladne vode, gustin pomiješajte s mlijekom, iscijedite limune. U posudi pomiješajte limunov sok, kokosovo mlijeko, brezin šećer, dodajte agar agar i gustin, zagrijavajte stalno miješajući dok se ne počne zgušnjavati. Ugasite vatru, umiješajte žlicu meda i hladite najmanje 15 minuta. Ulijte kremu na podlogu, odložite u hladnjak, najbolje preko noći.
Prije posluživanja dodajte na tart bobice voća, ukrasite cvjetićima kamilice.